Internationale conferentie

donderdag 10 juni 2010
timer 2 min
over bestaande speelruimte Beschikbare speelruimte in de openbare ruimte van steden is een belangrijk thema tijdens de internationale conferentie Child in the City. De conferentie wordt georganiseerd door het European Network Child Friendly Cities (ENCFC).
Internationale conferentie



Child in the City Conferentie


ENCFC organiseert de Child in de City conferentie in samenwerking met de Child in the City Foundation. Child in the City is een internationale conferentie over de mate van kindvriendelijkheid van steden. Deze conferentie wordt van 27 tot en met 29 oktober a.s. gehouden in het Italiaanse Florence. Het is al weer de 5e editie van deze conferentie. Iedere twee jaar vindt deze in een andere Europese stad plaats. Daar worden ervaringen en succesvolle praktijkvoorbeelden uitgewisseld zodat steden in Europa van elkaar kunnen leren en daar hun voordeel mee kunnen doen.

Kinderarmoede


Naast beschikbare openbare speelruimte voor kinderen komen in oktober ook andere thema’s aan de orde. Dit zijn deelname van kinderen aan het openbare leven, mobiliteit van kinderen en meetinstrumenten om dit te beoordelen en evalueren. Ook kinderarmoede staat op de agenda. Jan van Gils, voorzitter van de ENCFC vertelt: “Wij hebben ons deze keer laten inspireren doordat 2010 het ‘Europese Jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting’ is. Op basis daarvan breidt deze editie de werksfeer uit met het thema kinderarmoede. Daarmee beslaat de Child in the City conferentie steeds meer alle onderdelen van het Verdrag inzake de rechten van het kind.” Hij gaat verder: “Kinderarmoede is in vele landen een probleem. Op alle politieke niveaus, inclusief het lokale niveau moeten de autoriteiten zich bewust zijn van dit probleem en passende maatregelen nemen.”


Kennis uitwisselen met buitenland


Deze conferentie is bedoeld voor professionals in Europa die zich bezighouden met de inrichting van de openbare ruimte. Zo worden in Florence landelijke, regionale and locale autoriteiten uit diverse landen verwacht. Maar ook stedenbouwkundigen, planologen, ontwikkelaars, ontwerpers en producenten van speeltoestellen, adviseurs, jeugdbeleidsmakers en vertegenwoordigers van jongerenorganisaties. Daarnaast zullen ook VN agentschappen en NGO’s acte de présence geven. De voertaal tijdens de conferentie is Engels.

Voor meer informatie: www.childinthecity.com of ileuvenkamp@childinthecity.com