Kabeloverspanning in Maasstraat, Weert

zaterdag 23 april 2005
timer 2 min
In opdracht van de gemeente Weert is in de 2e helft van 2004 een aanvang gemaakt met de herinrichting van de Maasstraat. Naast nieuwe bestrating is er ook gekozen voor een beter bij het karakter van de straat passende verlichting.
Kabeloverspanning in Maasstraat, Weert

Kabeloverspanning in Maasstraat, Weert

Kabeloverspanning in Maasstraat, Weert

In opdracht van de gemeente Weert is in de 2e helft van 2004 een aanvang gemaakt met de herinrichting van de Maasstraat. Naast nieuwe bestrating is er ook gekozen voor een beter bij het karakter van de straat passende verlichting en een doordachte wijze hoe deze dient te worden aangebracht.

Gekozen werd voor kabeloverspanning omdat dit geen storend element in het straatbeeld vormde. Een bijkomend probleem was wel de leeftijd van de panden, waaronder een slotklooster van voor 1600, en de wens om de aansluiting van de kabels zoveel mogelijk in de kleur van de gevels uit te voeren, waardoor deze minder storend op die gevels aanwezig zouden zijn. De gemeente Weert heeft het ontwerp en de begeleiding van het project in handen gegeven van Light Color Design. Dit bedrijf heeft als eerste alle panden bouwkundig gecontroleerd, waaruit voor elk pand een apart advies voor boring en montage werd gegeven. Na boring zijn de gemonteerde ankers in het werk getest en konden de overspanningen worden gemonteerd. In totaal werden in de Maasstraat 12 overspanningen aangebracht. In april a.s worden nog eens 8 in de Hoofdstraat gemonteerd.

Terug naar overzicht >>>