Nieuw dorpscentrum Oud-Loosdrecht

donderdag 10 juni 2010
timer 2 min
Nieuw dorpscentrum Oud Loosdrecht De gemeente Wijdemeren gaat een nieuwe dorpscentrum bouwen in Oud Loosdrecht. In de plannen staan een passantenhaven, pier, dorpsplein, appartementen, horecapaviljoen en optimaal ingerichte buitenruimten.
Nieuw dorpscentrum Oud-Loosdrecht

Nieuw dorpscentrum Oud Loosdrecht

De gemeente Wijdemeren gaat een nieuwe dorpscentrum bouwen in Oud Loosdrecht. In de plannen staan een passantenhaven, pier, dorpsplein, appartementen, horecapaviljoen en optimaal ingerichte buitenruimten.

Passantenhaven en dorpsplein


Tussen de Loosdrechtsedijk en de Eerste Plas komt een passantenhaven met een dorpsplein. Aan beide zijden van deze haven verrijst een gebouw met appartementen en winkels. Daarnaast komt er een horecapaviljoen met terras aan het water. Parkeren gebeurt ondergronds.

Verbinden water en land


'De locatie wordt hét dorpscentrum van Oud Loosdrecht, waar de festiviteiten van het dorp gehouden kunnen worden', meldt de gemeente. 'Het plein wordt de fysieke verbinding tussen het dorp en het water.' Vanuit de nieuwe passantenhaven wordt ook een tweede verbinding met de Vuntusplas gemaakt.

Aanpassingen


Gemeente en projectontwikkelaar hebben in de afgelopen maanden het plan op diverse punten aangepast. 'Zo is de galerijontsluiting gewijzigd naar een portiekontsluiting, zijn de buitenruimtes geoptimaliseerd en is in het woningaanbod een flinke differentiatie aangebracht.' Hoewel er nog met grondeigenaren wordt onderhandeld is inmiddels de eerste fase van de bouwplannen afgerond.

Definitief ontwerp


Het voorlopig ontwerp voor het Dorpscentrum Oud Loosdrecht wordt binnenkort gepresenteerd aan de omwonenden. De gemeente Wijdemeren meldt dat het project de komende tijd verder wordt uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Het aanvragen van de bouwvergunning staat voor eind dit jaar gepland.

Terug naar overzicht >>>