' s Gravenhout: wonen in kwaliteit

zaterdag 23 april 2005
timer 2 min
's Gravenhout: wonen in kwaliteit Langs de rand van Nootdorp wordt een nieuw woongebied gecreëerd 'waar wonen geassocieerd wordt met ruimte en natuur'. De eerste fase - met name de Brink en de Lint - is reeds gerealiseerd.
 ' s Gravenhout: wonen in kwaliteit

 ' s Gravenhout: wonen in kwaliteit

' s Gravenhout: wonen in kwaliteit


Langs de rand van Nootdorp wordt een nieuw woongebied gecreëerd 'waar wonen geassocieerd wordt met ruimte en natuur'. De eerste fase - met name de Brink en de Lint - is reeds gerealiseerd, de rest van de vijfhonderd luxe woningen wordt de komende jaren opgeleverd.

In deze nieuwe verstedelijking die de overgang vormt van het dorp naar het Balijbos, is door de landschapsarchitect Khandekar niet de architectuur maar het landschap als leidraad genomen. Het gaat om meer dan groenvoorziening alleen, hier staat duidelijk de organische natuur versus de  zorgvuldige detaillering. Het gaat 'om de inrichting van de gehele openbare ruimte  met aandacht voor alle facetten en materialen.'
In dit kader werd gekozen voor het Kastrup-armatuur van Louis Poulsen,  een ontwerp van Bennet Windinge & Povl Ernst Hoff. De Kastrup geeft met zijn geïntegreerde reflectorschermen een naar beneden gericht, symmetrisch licht. De reflectorschermen zijn ontworpen met een glanzende onderkant en een mat oppervlak aan de bovenkant om schittering te voorkomen. Het bovenscherm van koper zal na verloop van tijd gaan oxyderen en een karakteristiek deel van het ontwerp worden. De onderkant van het bovenscherm is wit geverfd en geeft een zacht, gelijkmatig licht naar beneden. Na de realisatie van de eerste fase zijn door de gemeente en diens adviseur lichtmetingen uitgevoerd die tot ieders tevredenheid strekten.

Terug naar overzicht >>>