Buitenberging met dubbele draaideur, groendak en zitelement in Ter Aar

dinsdag 17 januari 2023

In opdracht van de Gemeente Nieuwkoop heeft Falco een ronde overkapping geproduceerd en geplaatst op het buitenterrein van het Integraal Kind Centrum (IKC) De Vaart in Ter Aar. Rondom de overkapping is een buitenbank geplaatst. Zowel de berging en de bank zijn op maat gemaakt voor de klant. 

In het IKC De Vaart in Ter Aar werken basisschool De Vaart, Stichting Kinderopvang Liemeer, Kindcentrum De Boomhut, het Centrum voor Jeugd en Gezin, Bibliotheek Rijn en Venen en sporthal De Vaart met elkaar samen. Falco heeft in de Zuid-Hollandse plaats in de gemeente Nieuwkoop in samenwerking met de landschapsontwerpers Felixx een ronde overkapping ontworpen en geplaatst.  

Dubbele draaideur met groendak

Doordat Falco de beschikking heeft over een eigen ontwerpafdeling en over moderne productieaciliteiten is het relatief eenvoudig om producten op maat te maken. Op basis van het ontwerp van Felixx is de constructie van de ronde overkapping met een diameter van 600 centimeter opgesteld door de ontwerpafdeling. De FalcoLok is daarbij als uitgangspunt genomen.  

De overkapping is voorzien van een dubbele draaideur en het aluzinc dak is versterkt zodat het bedekt kan worden met sedum. Een groendak heeft veel voordelen: het isoleert warmte en geluid, neemt fijnstof op, vermindert de waterafvoer naar het riool en zorgt voor compensatie van CO2 uitstoot. Een groendak gaat ook nog eens langer mee dan gebruikelijke dakbekleding. 

De wandframes zijn bekleed met open latwerk van FSC®-gecertificeerd hardhout. De overkapping past erg goed bij het gebouw van de IKC,  dat is ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond. 

Ronde buitenbank op maat 

Rondom de berging van het IKC is een bank geplaatst, waarvan de ronde vorm van de overkapping gevormd wordt. De zitdelen van de FalcoSinus bestaan ook uit FSC®-gecertificeerd hardhout.  

Met de FalcoSinus bankelementen kunnen er unieke opstellingen gemaakt worden. De bank is verkrijgbaar in verschillende radii en hoeken waardoor diverse opstellingen mogelijk zijn. Zo kan de FalcoSinus ook een boom helemaal omsluiten, maar is het ook mogelijk om een halve boombank te plaatsen aan de voorkant van een boom. 

Falco 
Vriezenveen 
0546 – 55 44 44 
falco.nl