Nieuwe subsidie Nijmegen voor groendaken en -gevels

vrijdag 6 januari 2023
Om te zorgen voor meer groen in de stad maakt de gemeente Nijmegen het ook in 2023 mogelijk een subsidie aan te vragen voor het aanleggen van een groendak, groenveld of geveltuin.

Groendaken en groene gevels helpen bij het koeler maken van de stad, het verminderen van de wateroverlast en het verhogen van de biodiversiteit. Daarom heeft Nijmegen hier in 2023 opnieuw een subsidiepot voor ter beschikking gesteld, gevuld met 150.000 euro. De hoogte van de toe te kennen subsidie hangt af van het type groendak dat aangelegd wordt.

Nieuw in 2023 is dat het mogelijk is om gezamenlijk subsidie aan te vragen voor het dak van schuurtjes. Ook is het straks mogelijk om voor bijgebouwen waar niet in gewoond wordt, subsidie aan te vragen voor een groendak. In 2021 en 2022 deed Nijmegen wel al een proef met gezamenlijke aanvragen voor schuurdaken. Dat leverde drie succesvolle initiatieven op, goed voor 703 vierkante meter aan groendak, circa negen procent van het totale gesubsidieerde dakoppervlak in die jaren. En goed voor het onderling contact in de Nijmeegse wijken.

Bron: gemeente Nijmegen