Vier innovaties in de openbare verlichting

maandag 23 oktober 2023

Energiezuinig, circulair en optimaal lichtcomfort. Bij de ontwikkeling van straat-en terreinarmaturen zijn dat belangrijke factoren.

1. Bekijk ons nieuwste armatuur: de PRUNUS V 
Heeft u de PRUNUS V al gezien? De PRUNUS V is een nieuw designarmatuur voor de openbare ruimte dat in nauwe samenwerking met gemeenten is ontwikkeld. De PRUNUS V is leverbaar in verschillende uitvoeringen, met onder meer een frosted of heldere bolle lichtkap. Zo heeft u de keuze uit meer efficiëntie of juist meer accenten. De PRUNUS V is een uitbreiding van onze modulaire PRUNUS-familie: armaturen waarmee de complete leefomgeving herkenbaar en stijlvol kan worden ingericht. 

2. 100 procent circulair: BRISA Uncoated 
Verlichting in de openbare ruimte wordt steeds energiezuiniger en duurzamer. Bij Lightronics gaan we een stap verder. We willen bijdragen aan een circulaire economie, waarbij afval niet bestaat en grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt. Zo is de BRISA nu leverbaar in een uncoated aluminium versie. Dat biedt diverse voordelen: het armatuur is goedkoper en kan aan het eind van de levensduur makkelijk worden gerecycled omdat er geen coating op zit. 

3. Hoeveel kunt u besparen met led? 
Openbare verlichting is een van de grootste energieverbruikers voor overheden. Ledverlichting verlaagt het energieverbruik substantieel. Wist u dat het energieverbruik van led tot wel 70 procent lager is dan een conventionele lichtbron? Bovendien is de levensduur vele male hoger.  

4. Bespaar 10 procent meer energie met revolutionair lichtcomfort 
Energie besparen en tegelijkertijd het lichtcomfort verbeteren? Het kan met LED2WELL-Pro. Deze nieuwe lichttechniek voor straat- en terreinverlichting voorkomt lichthinder en zorgt voor een prettig lichtbeeld met een gemiddelde energiebesparing van 10 procent. 

Lightronics
Waalwijk