Artikel

Een speelse en kleurrijke routemarkering

In het Sonsbeekpark in Arnhem zijn onder de naam PRIKKE speciale routemarkeringen aangebracht die iedereen op speelse en kleurrijke wijze de weg wijzen. Bonte ronde 'punaises’ op de grond geven de verschillende routes aan: zo hoeft niemand meer te verdwalen.

PRIKKE biedt op eenvoudige maar heldere en krachtige wijze informatie aan de (hard)lopers van het Sonsbeekpark. De markeringen zijn in opdracht van de Atletiekunie ontwikkelde door ontwerp- en engineeringsbureau CM3 custom-made.  


Naast de 3 km ronde (groene punaise) voor de maandelijkse Parklopen van de Atletiekunie zijn ook nog een 2 km (gele punaise) en 1 km ronde (blauwe punaise) gecreëerd.
Zo is er voor iedereen wel een geschikt rondje te lopen. Beginnende sporters houden het bij één rondje voor een afstand naar keuze en de langeafstandlopers kunnen meerdere routes combineren,” vertelt ontwerper Ruud van Eggelen van CM3 custom-made.

Van culturele tocht tot winkelroute 

Tijdens diverse ontwerpprojecten ontstaan objecten die CM3 custom-made  heeft doorontwikkeld tot zelfstandig product: van buitenschemerlamp LICHTE tot buitenasbak PEUKE. Van Eggelen zag ook mogelijkheden voor verschillende toepassingen van routemarkering PRIKKE. Met deze lichtvoetige markeringen is het heel eenvoudig om een hardlooproute uit te zetten. Maar deze opvallende punaises zijn bijvoorbeeld ook zeer geschikt om een culturele tocht, een historische wandeling of leuke winkelroute uit te stippelen,” licht hij toe.

Advies en begeleiding 

CM3 custom-made biedt advies en begeleiding in het hele ontwerp- en productieproces. We denken graag mee in het grafische ontwerp voor de punaise; van kleurgebruik tot afbeelding. Daarnaast tekenen we de gehele route uit, laten we de punaises produceren en plaatsen de punctuele prikkers op de juiste plekken. Kortom; de gehele route kan door ons verzorgd worden,” aldus Van Eggelen. Inmiddels zijn er PRIKKE routemarkeringen aangebracht in het Flevopark, Westerpark Zuid & Noord, bij NEMO, Sportpark Elzenhagen, Route Noord-West en de Zuideramstel in Amsterdam,en op de Airbornroute in Arnhem.


Dit jaar volgen er nog projecten in Den Haag (Sportief Rondje Laak), Arnhem (Malburgen), Zeist (Rondje Slot Zeist) en de gemeente Leeuwarden (
ZuiderloopRoute). Van Eggelen: Hopelijk kunnen we met PRIKKE steeds meer mensen inspireren om in beweging te komen of om erop uit te trekken! 


Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 03/2019. Lees meer van Straatbeeld in onze bibliotheek

 

Deel dit artikel