Bourtange, een goed geconserveerd stukje geschiedenis

dinsdag 6 februari 2024

Toeristen verzamelen graag herinneringen van de plaatsen die ze bezoeken. Ook in de Vesting Bourtange in Groningen. Euroscope levert automaten waaruit toeristen op een laagdrempelige manier pennys en memomedailles kunnen halen.

In het noordoosten van Holland werd omstreeks 1600 Vesting Bourtange gesticht. In de uitgestrekte moeras en veengebieden was Bourtange gelegen aan de enige begaanbare weg van Duitsland naar Groningen. Door hier een vesting te bouwen kon men het hele gebied controleren en de Stad Groningen beschermen tegen aanvallen vanuit het Oosten. 

Eind 20e eeuw werd de vesting volledig gerenoveerd en is het nu een gezellige eenheid van winkeltjes, ambachtswerkplaatsen, horeca, musea en natuurlijk woonhuizen. Als je via een van de ophaalbruggen de vesting binnen gaat, loop je zo de Hollandse geschiedenis binnen. Geregeld zijn er gezellige historische festiviteiten die deze sfeer nog eens extra benadrukken.  

Aandenken 

Kom je via het dorp Bourtange en je parkeert op de grote parkeerplaats, dan kun je via of langs het VVV de gratis toegankelijke vesting binnen wandelen. Buiten bij het VVV-kantoor heeft Euroscope een automaat geplaatst voor souvenir penningen. Deze zogenaamde Pennypress en Memodailles zijn een leuk blijvend aandenken aan je bezoek aan de vesting.  

De souvenirpenningen van Euroscope zijn te verkrijgen op veel toeristische plaatsen in de Benelux en vormen zo een leuk verzamelobject. Om alle locaties te vinden bestaat er een app genaamd Euroscope Pennys& Memodailles, die veelvuldig door met name de verzamelaars wordt geraadpleegd op jacht naar pennys en memodailles. 

Euroscope plaatst de automaten geheel gratis en verzorgt alle onderhoud en service. De automaat levert de eigenaar van de locatie een substantieel deel van de omzet op en voor de bezoekers de kans om een laagdrempelig souvenir te scoren. 

Euroscope Benelux BV 
Hulst 
0114-788201 
benelux@euroscope.com 
euroscope-benelux.nl