Eerste multifunctionele Shuffle binnenkort in Delfzijl

donderdag 3 januari 2019
timer 3 min
Met de Shuffle heeft Schréder een veelzijdig, modulair smart city-systeem waarin naast verlichting nog veel meer functies kunnen worden ingebouwd.

Schréder installeerdetot nu toe diverse monofunctioneleShuffles in Nederland. Maar dat gaat veranderen. Begin 2019 wordt in het vernieuwde stationsgebied van Delfzijl de eerste multifunctionele Shuffle in gebruik genomen.Behalve verlichting is deze Shuffle uitgevoerd met wifi, camera en luidspreker.

Plek om te verblijven 

De vernieuwing van het Actieplan Centrum Delfzijl moet een aantrekkelijk verblijfsgebied worden. Het nieuw te ontwikkelen stationsgebied sluit aan op het heringerichte kernwinkelgebied, en is een belangrijke entree naar het centrum van Delfzijl, zegt wethouder IJzebrand Rijzebol. Inzet wordt dat je het gebied niet langer passeert, maar er ook wilt verblijven.

Functies integreren 

Het modulaire Shufflesmart city-systeem van Schréderpast in dat streven. Naast de esthetische meerwaarde die de verblijfswaarde van een gebied verhoogtis de Shuffle veel meer dan alleen een sfeervolle lichtkolom. Het is een veelzijdig, modulair systeem waarin controlesystemen, luidsprekers, bewakingscamera’s, noodknoppen, elektrische voertuig opladers, sensoren, bewegwijzering, wifi-hotspots en mobiele breedband geïntegreerd kunnen worden. Bovendien is het systeem toekomstbestendig, waardoor het gemakkelijk aangepast kan worden om in de toekomst nieuwe modules en productontwikkelingen te integreren.

Kostenbesparende totaaloplossing 

Extra functies, bijvoorbeeld om de beveiliging van het gebeid te vergroten, kunnen gemakkelijk worden toegevoegd. Shuffle is daarom niet alleen een slimme maar ook een kostenbesparende oplossing. Om tot deze volledig geïntegreerde oplossing te komen heeft Schréder de krachten gebundeld met de industrie. Schréder werkt samen met toonaangevende experts in camera’s, videosoftware, intercomdiensten en wifi om een totaaloplossing te bieden.

Veiligheid 

Met het oog op beveiliging kunnen extra functiesworden geïntegreerd. Een noodknop en intercom kunnen gemakkelijk worden opgenomen om mensen in nood te helpen, terwijl knipperende lichtringen hulpdiensten naar de juiste plaats begeleiden. Beveiligingscamera’s houden een oogje op wat er gebeurt en luidsprekers kunnen worden ingezet om muziek uit te zenden of mededelingen te doen.

Partner voor slimme ruimtes  

Schréderlanceerde het unieke modulaire Shuffle verlichtingssysteem in 2015. Vanaf de introductie heeft het systeem zich bewezen als de perfecte partner voor slimme ruimtes. Het systeem kende een stormachtige groei. Shuffle is aanwezig in het hart van vele steden, campussen, commerciële en toeristische gebieden. De veelzijdigheid van dit modulaire systeem  ende hoge mate van adaptiviteit- het systeem kan gemakkelijk aangepast worden met nieuwe modules en productontwikkelingen nu en in de toekomst– maakt Shuffle des te aantrekkelijker vooropdrachtgevende instanties die hoog inzetten op circulariteit én op het verslimmen van hun openbare ruimte.


Dit is een artikel uit Ruimte en Licht 04/2018. Lees meer van Ruimte en Licht in onze bibliotheek