Kunststof straatmeubilair door steeds meer gemeenten omarmd

vrijdag 4 november 2022
Recycled Outdoor Solutions (ROS) timmert hard aan de weg. Steeds meer gemeenten, bedrijven en particulieren weten de weg te vinden naar de leverancier van kunststof straatmeubilair. Zo wordt in de Zeeuwse gemeente Sluis stapsgewijs al het houten straatmeubilair vervangen door een kunststof variant.

Tekst: Jan Willem Kerssies 
 
ROS heeft onlangs een samenwerking afgesloten met de gemeente Sluis. “De gemeente heeft besloten om over te schakelen op duurzaam materiaal wat goed is voor het milieu”, vertelt Floris Jan Beumer, eigenaar van Recycled Outdoor Solutions. “Zo hebben we elkaar gevonden. We zijn begonnen met een pilot waarbij we in een gebied het straatmeubilair hebben vervangen. Dit beviel zo goed dat we nu meer projecten draaien binnen de gemeente Sluis. Mensen die bij de gemeente in de buitendienst werken vinden het fijn om met onze materialen te werken. Het is eenvoudig te onderhouden. Dat was voor de gemeente ook een reden om te kiezen voor straatmeubilair van kunststof. Stapsgewijs zijn we nu bezig om zoveel mogelijk meubilair in de gemeente Sluis te vervangen”, aldus Beumer.  

Samenwerking BinBin  

In mei is Recycled Outdoor Solutions een samenwerking aangegaan met afvalbakkenproducent BinBin. “We kregen steeds vaker de vraag naar modulaire afvalbakken”, zegt Beumer. “BinBin heeft een groot assortiment metalen afvalbakken, waarbij 98 procent van het materiaal herbruikbaar is. We kunnen vuilnisbakken maken die volledig aangepast worden op vraag van de opdrachtgever. Zo kunnen we bijvoorbeeld verschillende compartimenten aanbrengen om het afval goed te kunnen scheiden. Bij het ene bedrijf is het belangrijk dat er karton en papier ingezameld wordt, een andere opdrachtgever zet meer in op GFT en plastic. Daarnaast kunnen we de afvalbakken personifiëren.”  
 
Recycled Outdoor Solutions heeft een goed jaar achter de rug. “We merken dat we steeds meer opdrachten krijgen vanuit het hele land, nog meer dan voorheen. Zo hebben we onlangs voor een historische route van 65 kilometer in Friesland banken en picknicktafels geplaatst. Het meubilair dient ook als routekaart voor de wandelaars en fietsers. Door de bankjes te volgen kan de hele route worden afgelegd. In de gemeente Texel gaan we de houten bankplanken vervangen door kunststoffen planken. Vaak zijn de onderstellen nog prima te gebruiken. Het is dan zonde om het hele meubilair te vervangen”, besluit Beumer.  

 
Recycled Outdoor Solutions 
Schoondijke 
06 38 70 17 43 
https://recycling-kunststof.nl/  

Kunststof straatmeubilair ROS