Toiletvoorziening maakt zwemplezier Marineterrein compleet

donderdag 28 november 2019
timer 2 min
Reductie van afvalstoffenvolume met innovatief autonoom toilet.

Hoewel de binnenhaven van Marineterrein Amsterdam geen officiële zwemlocatie is, trekt de locatie wel veel badgasten. Een passende toiletvoorziening ontbrak echter nog. In opdracht van Bureau Marineterrein Amsterdam is hier sinds juni, net voor aanvang van het WeMakeThe.City festival, een duurzame oplossing voor gevonden.   Het WeMakeThe.City festival wil steden leefbaarder, duurzamer, klimaatbestendiger en veiliger maken.   Goed werkend systeem Het autonome toilet van fabrikant Kazuba voldoet aan veel van deze eisen. 


Voor het systeem is enkel zon en wind nodig. Plas en poep valt door een gat naar beneden en wordt
in een ondergrondse tank gescheiden opgevangen. Door een continu proces van mechanische ventilatie verdampt de urine en verdroogt de ontlasting. Dit zorgt voor een aanzienlijke reductie van het afvalstoffenvolume, waardoor de tank gemiddeld pas na 10-15.000 bezoekers hoeft te worden geleegd.
 
De Kazuba toiletten kunnen, doordat geen water-, elektriciteits-, of rioolaansluiting benodigd is, overal worden geplaatst. De toiletten zijn leverbaar in drie verschillende uitvoeringen en passend gemaakt voor mindervaliden. De installatie duurt slechts twee dagen. De kleinste KL1 versie is leverbaar vanaf € 5.500,- (excl. BTW).


Kijk voor meer informatie op www.paavo.nl