Kwaliteitsverbetering van openbare ruimte zorgt voor impuls Rotterdam Oost

dinsdag 1 januari 2019
timer 2 min
Het stationsgebied bij Rotterdam Alexander krijgt de komende jaren een ingrijpende herinrichting. Een half miljoen euro is gereserveerd voor de aanpak van de buitenruimte.

25 betrokken partijen hebben de handen ineen geslagen om van het project Plan Oost een succes te maken. Deze week kreeg wethouder Eerdmans de plannen in ontvangst.

 

Momenteel heeft de omgeving van station Rotterdam Alexander geen mooie uitstraling en ziet er zelfs versleten uit. Bewoners, ondernemers en andere betrokkenen zijn het eens: er moet iets aan gebeuren. Om tot gezamenlijke investeringen te komen hebben de partijen tien afspraken beschreven in een propositie. Zo zeggen de private partijen onder andere toe extra te investeren in meer vergroening, duurzame innovaties en het verlevendigen van het winkelgebied.


Pitches

In aanvullende korte pitches hebben vijf organisaties hun beeld voor de toekomst van het gebied uit de doeken gedaan. Zo presenteerde ontwikkelaar OVG de herontwikkeling van hun kantoorpanden. Eneco wil met de eigenaren in het gebied werken aan proefopstelling van de ‘smart city hub’, waarbij straatverlichting gecombineerd wordt met bijvoorbeeld WiFi. En richt Hart voor Prins Alexander zich op placemaking op en rond het Prins Alexanderplein. Ook liet NS zien hoe de herontwikkeling van het treinstation en metrostation tot een modern OV-knooppunt eruit gaat zien.