Nieuws

Abdelkader Benali en studenten onderzoeken pleinfuncties

In een masterclass bestaande uit zeven bijeenkomsten, exclusief voor studenten van de TU Delft, onderzoekt Abdelkader Benali samen met enkele tientallen deelnemers de functies van pleinen, en alle mensen en verhalen die daar rondgaan.

Pleinen worden op allerlei manieren gebruikt door mensen met uiteenlopende bezigheden en op verschillende tijden. Al die mensen hebben verhalen. En elk plein heeft zijn eigen (bouw-)historische verhaal.

 

Tijdens dit project laat Benali zijn studenten in verhalen denken over leefbaarheid en de openbare ruimte. Na een inventarisatie en analyse van bestaande ‘goede’ en ‘slechte’ pleinen worden aanbevelingen gedaan voor ‘het ideale plein’. Samen werken ze aan een boek waarin de resultaten van het onderzoek worden gebundeld.

 

CP@TUD 2017 bestaat uit drie openbare bijeenkomsten en een besloten masterclass voor studenten van de TU Delft. De besloten masterclass van Abdelkader Benali bestaat uit zeven bijeenkomsten en een excursie voor studenten van de TU Delft. Tijdens de Uittreerede van Abdelkader Benali presenteren zij hun resultaten in de Aula. Via deze link vind je alle informatie over hoe je kunt meedoen aan de masterclass. En hier zie je een oproep van Benali.

Besloten masterclass voor TU Delft studenten

De besloten masterclass van Abdelkader Benali bestaat uit zeven bijeenkomsten en een excursie voor studenten van de TU Delft. Tijdens de Uittreerede van Abdelkader Benali presenteren zij hun resultaten in de Aula. Via deze link vindt u alle informatie over hoe je kunt meedoen aan de masterclass. En hier ziet u een oproep van Benali.

Openbare bijeenkomsten Abdelkader Benali

  • Cultural Promotion vrijdag 6 oktober 2017 - Aula TU Delft - aanvang 20.00 uur
    Abdelkader Benali zet het thema ‘Het Verhalenplein’ uiteen en vertelt wat hij met zijn studenten gaat doen. Aansluitend aan de lezing volgt een gesprek met operaregisseur Floris Visser (CP@TUD 2012). Harpiste Lavinia Meijer sluit de avond af.
  • Filmavond met Abdelkader Benali dinsdag 28 november 2017 - Theater de Veste in Delft - aanvang 20.00 uur
  • Uittreerede + presentatie resultaten masterclass studenten
    woensdag 13 december 2017 - Aula TU Delft - aanvang 20.00 uur.

Deel dit artikel