Nieuws

Verlichtingswereld praat bij in Houten

Voor de tweede keer was Expo Houten het decor voor hét verlichtingsevenement van het jaar: de Vakbeurs Ruimte en Licht. Voor tientallen exposanten de gelegenheid bij uitstek om hun innovaties te tonen en bij te praten met goede relaties.

Naast de bijna 80 stands was er een prominente plek voor het Lichtontwerp Atelier van OVLNL op de beurs. Het atelier presenteerde zich voor het eerst aan de bezoekers van de vakbeurs. Op een aantal grote schermen in een verder nagenoeg duistere ruimte werd benadrukt wat de toegevoegde waarde is van een goed lichtontwerp. Elkin Petrici van Tauw verzorgde bovendien een tweetal workshops over 3D-ontwerpen. Kijk hier voor meer informatie over het Lichtontwerp Atelier.

Banden aanhalen

Bij de lezingen op twee podia konden de bezoekers hun kennis over verlichting en aanverwante onderwerpen opvijzelen. Traditiegetrouw is de Vakbeurs Ruimte en Licht met name een uitstekende gelegenheid om de banden aan te halen. Niet voor niets vinden bezoekers en exposanten de beurs vooral heel gezellig. Dat komt misschien ook wel door de gratis lunch, aangeboden door de partners van OVLNL.

Proosten 

Stichting OVLNL greep de beurs aan om (bijna) gepensioneerden Willem Reedijk, Kees Opdam, Ron Nadort en Jan Rosing in het zonnetje te zetten. Speciaal voor deze oude rotten in het vak werd een receptie gehouden waarin het glas werd geheven op vele jaren trouwe dienst in de verlichtingssector.

Afscheid en nieuwe aanwas

Voorzitter van OVLNL Arthur Klink kijkt met gemengde gevoelens terug op de receptie: “Leuk maar toch weer jammer afscheid te moeten nemen van zo veel leden die met pensioen gaan. Er verdwijnt in relatief hoog tempo veel kennis en ervaring uit de OVL. Maar gelukkig zien we ook nieuwe aanwas van jonge enthousiaste mensen die zich het vak weer eigen maken op hun manier in de tijd van nu en de toekomst.”

Deel dit artikel