Nieuws

Elke den Ouden toegetreden tot bestuur OVLNL

OVLNL verwelkomt Elke den Ouden als nieuw bestuurslid. Den Ouden is daarnaast werkzaam als hoogleraar aan de TU Eindhoven. Maar wie is Den Ouden en wat drijft haar? U leest het in dit artikel.

Wie is Elke den Ouden?

Sinds 2014 ben ik benoemd tot TU/e Fellow aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar ik onderzoek doe op het gebied van ’smart lighting’ en ’smart cities’. Ik ben actief betrokken bij het Intelligent Lighting Institute en de Living Light Labs die daarbij horen. Mijn onderzoeksgebied focusseert zich op hoe nieuwe technologie waarde kan bieden voor bewoners, ondernemers of andere belanghebbenden. Ik ben ook medeoprichter van TU/e LightHouse, waar we diverse projecten doen, zowel lokaal als Europees. Daarnaast ben ik voorzitter van het Innovatie Platform van OVLNL


Wat is uw achtergrond?

Ik heb Industrieel Ontwerpen gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft en heb mijn promotie gedaan in Technology Management aan de Technische Universiteit Eindhoven. Ik heb ruim 20 jaar bij Philips Applied Technologies gewerkt, maar ben daar inmiddels al weer 8 jaar weg. Ik sla graag een brug tussen de praktijk, onderzoek en onderwijs.


Waarom bent u bestuurslid geworden van OVLNL?

De wereld van openbare verlichting verandert snel. Met de komst van LED, Internet of Things en de integratie in ICT platforms wordt veel mogelijk, maar het gaat niet vanzelf goed. Er zijn veel belangen en er ligt een grote uitdaging om die belangen uit te lijnen. OVLNL staat als organisatie midden in deze wereld, en heeft zowel de publieke als private perspectieven in haar gelederen. Ik wil er graag aan bijdragen dat we dat benutten om de veranderingen in goede banen te leiden en te zorgen dat we als Nederland hierin de juiste dingen doen.


Welke ervaring heeft u met Openbare Verlichting?

In de projecten hebben we op verschillende niveaus met openbare verlichting te maken. We maken visies en roadmaps, maar ontwikkelen ook nieuwe use cases en zijn betrokken bij de implementatie van nieuwe oplossingen. Dan kom je zowel strategische ambities en toekomstperspectieven tegen, maar ook hele praktische problemen. Dat maakt het voor mij zo’n interessante wereld. Ik zoek graag naar nieuwe manieren om die uitdagingen aan te pakken.


Wat wilt u bijdragen aan het Bestuur?

Ik draag graag bij aan de verbinding van de strategische doelen van OVLNL met het onderwijs en onderzoek en de bekendheid van het werk van OVLNL buiten de huidige leden. Verder hoop ik dat ik na de eerste bijeenkomsten nog beter inzicht krijg in wat ik kan betekenen.

Deel dit artikel