Nieuws

Ontwerpwedstrijd: Light Challenge 2011

Individuele studenten en studenten in teams hebben zich aangemeld en de organisatie gaat aan de slag om de definitieve teams te vormen: de voorbereiding van Light Challenge 2011 is in volle gang. 

Ontwerpwedstrijd: Light Challenge 2011Nieuw lichtconcept


De Light Challenge is een ontwerpwedstrijd voor een nieuw lichtconcept in een ‘standaard’ woonstraat. Onder het thema ‘Schrijf geschiedenis met licht’ roepen we studenten op mee te doen aan deze uitdaging. Het winnende lichtconcept zal daadwerkelijk worden gerealiseerd in de betreffende straat. Hiermee schrijft het zegevierende team geschiedenis en verdient het eeuwige roem!

Energieneutraal


Het nieuwe lichtconcept moet energieneutraal maar het liefst energiepositief zijn; de ‘woonkwaliteit’ (leefbaarheid) in de straat verbeteren; de verkeersveiligheid garanderen; het veiligheidsgevoel in de woonstraat optimaliseren; vervaardigd zijn van duurzame materialen, waarbij het Cradle-to-cradle-principe een pré is; economisch en prijstechnisch haalbaar voor toepassing op grote schaal.

Finaledag


Op zaterdag 29 oktober 2011 weten we wie de competitie gaat winnen. Op de finaledag is er nog een laatste presentatie van de nieuwe innovatieve, duurzame lichtconcepten door de deelnemende teams met aansluitend de bekendmaking van de winnaars van de Light Challenge 2011.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel