Nieuws

Bijzondere kunstfontein op Rokin Amsterdam

Op het Rokin in Amsterdam zal in 2017 een bijzondere kunstfontein verschijnen. Het ontwerp van kunstenaar Mark Manders werd gekozen door een speciaal samengestelde adviescommissie.

Het ontwerp van Manders is een fontein met twee hooofden. Het ontwerp van Mark Manders werd door de adviescommissie esthetisch en artistiek als sterkste ontwerp beoordeeld. Ook het publiek, dat via de website van de gemeente haar mening kon geven, oordeelde zeer positief over het ontwerp van Manders en benoemde het vaak als favoriet. Vanuit stedenbouwkundig oogpunt sluit het ontwerp volgens de commissie het beste aan op de locatie.
 

Noord/Zuidlijn

Het Rokin krijgt een compleet nieuwe inrichting met de ingebruikname van de Noord/Zuidlijn. Het project Rode Loper is daarbij verantwoordelijk voor de herinrichting van de openbare ruimte. Op het Rokin komt een hoogwaardig ingericht plein: een verblijfsplek met terrassen, bomen en een fontein. De visie “Kunst op de Rode Loper” noemt de fontein 'hét bijzondere beeldende kunstwerk van het Rokinplein'.
 

Meer lezen over Rode Loper?

In Straatbeeld #2 van 2015 leest u een uitgebreid artikel over de herinrichting van het Damrak, het eerste deel van het project Rode Loper. U leest deze editie in de digitale Bibliotheek.

Deel dit artikel