Nieuws

IMBOR 2020 moet beheer openbare ruimte ondersteunen

Crow heeft samen met andere partijen het Informatiemodel Beheer Openbare Ruimte (IMBOR) ontwikkeld. Het IMBOR 2020 geeft een totaaloverzicht van alle objecttypen in de openbare ruimte en hun relevante kenmerken voor het beheer. Gemeenten, provincies en andere terreinbeheerders kunnen hun volledige areaal converteren naar deze landelijke standaard.

Het IMBOR bevat afspraken over de benamingen en definities van alle type objecten in de openbare ruimte en de beheergegevens die per type object vastgelegd kunnen worden. De objecttypen uit de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en het Informatiemodel geografie (IMGeo) vormen de basis. Het IMBOR is een informatiemodel dat aansluit op de BGT en het IMGeo. Het biedt overheden en andere terreinbeherende organisaties en hun adviseurs de standaard voor het vastleggen van hun areaal- en objectgegevens noodzakelijk voor assetmanagement. “Het IMBOR ondersteunt daarmee professionals bij het beheren van de openbare ruimte en infrastructuur”, zo schrijft het Crow.

Het IMBOR is beschikbaar binnen de Online Kennismodule IMBOR en IMWV. Deze kennismodule bevat alle tabellen met objecten en objectengegeven voor IMBOR en IMWV met een uitgebreide toelichting op de inhoud en het gebruik. Het doel van het project IMBOR is om de informatie vast te leggen die voor het beheer van de openbare ruimte nodig is.

Lees meer over de IMBOR2020

Deel dit artikel