Nieuws

Bouw fietsbrug in Mechelen van start gegaan

In de Belgische stad Mechelen is de bouw van start gegaan van een fietsbrug op de Brusselsesteenweg in het stationsgebied. Zowel minister Lydia Peeters als het Mechels stadsbestuur vinden dat veilige fietsinfrastructuur een steeds grotere rol speelt binnen de dagelijkse mobiliteit.

Het stationsgebied in Mechelen ondergaat momenteel een metamorfose. Nadat in september 2018 de grote ondergrondse parkeergarage achter het station werd geopend en in december vorig jaar de spoorbypass en de perrons 11 en 12 in gebruik werden genomen, wordt er nu gewerkt aan de infrastructuur voor fietsers en voetgangers. Een van de blikvangers binnen die infrastructuurwerken is zeker de fietsbrug aan de Brusselsesteenweg. De voorbije dagen werd de meer dan 100 ton wegende stalen brug vanuit de ateliers van de firma Almex Metaal uit Essen in verschillende delen met uitzonderlijk nachtelijk transport naar Mechelen gebracht.

Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, zegt over het Mechelse fietsbeleid: “Fietsveiligheid en fietscomfort zijn topprioriteiten in mijn verkeersveiligheidsbeleid. De basisvoorwaarde om meer mensen te laten fietsen, is echter dat fietsen veilig kan. Extra en versnelde inspanningen zijn nodig om verkeersveiligheid te verhogen. Een duidelijke fietsambitie die ook de stad Mechelen mee onderschrijft, om zo samen iedereen op de fiets te krijgen zeker in het woon-werk en woon-schoolverkeer. Dit naast de 164 miljoen euro voor de aanleg van de nieuwe gewestweg ‘de tangent’. Een duidelijke fietsambitie die ook de stad Mechelen mee onderschrijft, om zo samen iedereen op de fiets te krijgen zeker in het woon-werk en woon-schoolverkeer."

Bron: Lydia Peeters

 

Deel dit artikel