Aequator Groen & Ruimte samen met IPC

woensdag 18 mei 2011
timer 2 min
Aequator Groen & Ruimte samen met IPC Groene Ruimte Aequator Groen & Ruimte, met vestigingen in Dronten en Wageningen en IPC Groene Ruimte gaan een strategische samenwerking aan. Dit maakten de besturen van beide organisaties onlangs bekend.
Aequator Groen & Ruimte samen met IPC



Complementair


De twee kennisbedrijven zijn sterk complementair en zien samenwerking als een logische stap. Aequator richt zich daarbij met name op beleidsuitvoering in de groene ruimte door middel van haar unieke combinatie van inhoudelijke kennis en proceservaring. IPC staat borg voor training, opleiding, certificering en advisering bij de daadwerkelijke implementatie van dat beleid op het (dagelijks) uitvoeringsniveau.

Nationaal en internationaal


IPC en Aequator willen nationaal en internationaal een bijdrage leveren aan de huidige en toekomstige uitdagingen van hun klanten. Die zijn namelijk zeer complex en divers. Te denken valt aan klimaatverandering en waterbeheer, afnemende biodiversiteit, het wereldvoedselvraagstuk en het schaarser worden van fossiele brandstoffen.

Unieke kennisorganisatie


Door de samenwerking ontstaat een unieke kennisorganisatie die advies en scholing op een hoogwaardig niveau verankert. Hierdoor zullen veel meer innovatieve ideeën en concepten hun toepassing vinden bij de klant.

Verkorte lijnen


Ook het Wellantcollege, dat samen met IPC deel uit maakt van de Stichting Wellant, zal profiteren van de samenwerking. Het verkort de lijnen voor gastdocentschappen, faciliteert het delen van kennis en stimuleert de voortdurende modernisering van het groene onderwijs.

Terugwerkende kracht


De samenwerking zal starten met terugwerkende kracht per 1 januari 2011. IPC Groene Ruimte verwerft per die datum een meerderheidsbelang in Aequator Groen & Ruimte. De effectuering van de samenwerking wordt in de tweede helft van april verwacht. Vanaf dat moment zal Ruud Mantingh, de huidige algemeen directeur van Aequator, aanvangen als bestuurder van IPC. Hij zal samen met de mensen van IPC en Aequator gaan werken aan het succes van de klant door het optimaal benutten van de kracht van beide organisaties. Peter Sloot, nu al directeur van Aequator, zal toetreden tot het bestuur van Aequator Groen & Ruimte.

De samenwerking zal binnen de organisaties geen consequenties hebben voor de werkgelegenheid.

Bron: IPC Groene Ruimte