Apeldoorn centraal in Vakblad Groen

vrijdag 23 april 2010
timer 2 min
Apeldoorn centraal in nieuwe editie Vakblad Groen De april-editie van Groen is uit. Ditmaal staat het groenbeleid van de Gelderse stad Apeldoorn centraal. Het vakblad Groen biedt professionele artikelen over het groen voor mensen in de stad en in het landschap.
Apeldoorn centraal in Vakblad Groen

In deze editie leest u alles voor het groenbeleid van Apeldoorn:


Het groene netwerk in en om Apeldoorn


De Groene Mal is het groene netwerk in en om de stad. De mal bestaat uit zeven verschillende groenstructuren: de weteringen, de grote groengebieden, de groene wiggen, de parken, de lanen, de beken en sprengen, en het kanaal.

Apeldoornse antwoord op klimaatveranderingen


In Apeldoorn valt jaarlijks de meeste neerslag van Nederland. Het grondwater staat op meerdere plekken al in het maaiveld. De klimaatsveranderingen met de veronderstelling van meer neerslag in heviger pieken en een verdere grondwaterstijging vormden in 2005 voor gemeente Apeldoorn en waterschap Veluwe directe aanleiding voor het opstellen van een waterplan.


Apeldoorn krijgt een nieuwe binnenstad


De binnenstad van Apeldoorn staat aan de vooravond van een grootschalige omvorming. De afgelopen tien jaar is fors geïnvesteerd in het vergroten van de ruimtelijke samenhang, het op peil brengen van culturele voorzieningen en het toevoegen van extra woningen.


Bomen over bomen in Apeldoorn


Apeldoorn hanteert voor de stad het zogenaamde ‘groene kaart model’. Dit betekent dat er op de kaart boomstructuren en boomrijke gebieden zijn aangewezen. Ruim veertig procent van de oppervlakte van de stad bestaat uit groene structuren, de zogenaamde Groene Mal en wijkgroenstructuren.

De ruimtelijke kwaliteit van het buitengebied


Apeldoorn denkt na over de ruimtelijke kwaliteit van het buitengebied. Dat werpt vragen op als: Wat zijn geschikte plekken voor nieuwe bebouwing in het landschap, hoe ga je om met functieverandering en vrijkomende agrarische bebouwing?

Voor meer informatie kijkt u op www.vakbladgroen.nl