Assen zet aanpak singels door

donderdag 22 april 2010
timer 2 min
De gemeente Assen gaat met volle vaart door met de voorbereiding voor de herinrichting van de singels. Dit terwijl het overleg met aanwonenden en andere belanghebbenden nog niet is afgerond en bezwaren dreigen.
Assen zet aanpak singels door

 

Subsidie mislopen


De gemeente Assen gaat door met de herinrichting van de Ooster- en Zuidersingel, ondanks dat bewoners en ondernemers bezwaar hebben aangetekend. Haast is echter geboden, zo zeggen B en W in een brief aan de gemeenteraad, omdat de gemeente anders de toegezegde subsidies voor de herinrichting van het zogeheten Erfgoedkwartier (Drents Museum en omgeving) dreigt mis te lopen. Volgens de gemeente is de voortgang ook nodig om het werk af te stemmen op de nieuwbouw van het Drents Museum.

Herinrichting


De Oostersingel ten zuiden van de Stationstraat en de Zuidersingel krijgen een smaller wegprofiel en worden opgenomen in het 30-km-gebied. Langs de Zuidersingel wordt de singel - nu een slootje - verbreed tot een echte singel van 4 meter breed. Deze wordt doorgetrokken langs de hele Oostersingel en omzoomd door een dubbele rij bomen. Doorgaand verkeer wordt over de Oostersingel naar de Javastraat geleid.

Bezwaren


Projectontwikkelaar Henk Ziengs van Re-z spreekt van \"een vreemde gang van zaken\". Hij plaatste namens zes andere bedrijven aan de Oostersingel kanttekeningen tijdens de presentatie. \"We hebben toen onze bezwaren geuit en sindsdien is er geen overleg meer geweest\", zegt hij. Ziengs overweegt samen met de andere bedrijven nog steeds om bezwaar aan te tekenen tegen de herinrichting. De ondernemers vrezen dat de bereikbaarheid van hun bedrijven ernstig wordt aangetast door verkeeropstoppingen en het ontbreken van parkeerplaatsen.