Brochure 'Vaste plant- en openbaar groen'

woensdag 9 maart 2011
timer 2 min
Brochure 'Vaste planten in openbaar groen' Tijdens de Kennisbijeenkomst 'Meer groen in tuin en plantsoen' in Nijmegen is de brochure 'Vaste planten in het openbaar groen, voor functionele en onderhoudsvriendelijke toepassingen' gepresenteerd door PPO/WUR onderzoekster Margareth Hop.
Brochure 'Vaste plant- en openbaar groen'


Te weinig vaste planten in openbaar groen


De reden voor het maken van de brochure is het feit dat in Nederlands openbaar groen weinig vaste planten worden gebruikt. De oorzaak daarvan is dat vaste planten een slechte reputatie hebben bij groenbeheerders. Ze worden veelal gezien als duur en veel onderhoudend vragend. Deze reputatie was 25 jaar geleden misschien terecht, maar in de tussentijd zijn er nieuwe beheermethoden ontwikkeld en nieuwe soorten in de praktijk uitgetest. Daarmee zijn onderhoudsarme beplantingen te maken, die zelfs goedkoper uitpakken dan een heestervak of gazon. Dat biedt veel  nieuwe mogelijkheden voor het gebruik.

Onderzoek van PPO


Dit blijkt uit het onderzoek van Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO) met financiering van het Productschap Tuinbouw. Deze onderzoeksresultaten zijn verwerkt in de brochure ‘Vaste planten in het openbaar groen’, die wordt uitgegeven door Plant Publicity Holland. Onderzoeker en auteur van de brochure Jop overhandigde het eerste exemplaar aan Jan van Reijendam van de Vereniging Stadswerk. Van Reijendam benadrukte het belang van het onderzoek van PPO/WUR. “Zij helpen mee de kennis paraat te houden; nieuw onderzoek te doen en deze kennis samen met Plant Publicity Holland middels de campagne De Groene Stad te verspreiden.”

Brochure bestellen


De brochure is te bestellen bij Plant Publicity Holland door overmaken van €5,00 (inclusief 6% BTW en verzendkosten) op giro rekening 14533 ten name van Plant Publicity Holland in Boskoop, met referentie ‘Vaste planten boek’ en met vermelding van uw adres.
Bij een afname van 20 stuks of meer is de prijs euro 3,00 per boekje.

Download hier het hele onderzoek van PPO/WUR onderzoekster Margareth Hop:
Vaste planten in Nederlands openbaar groen