Broken Light finalist internationale wedstrijd

dinsdag 5 april 2011
timer 2 min
Broken Light, het kunstwerk dat de Atjehstraat in Rotterdam verlicht, maakt kans op een internationale Lamp Lighting Solutions Award. Het ontwerp van Rudolf Teunissen is een van de vier kanshebbers voor de categorie Urban and Landscape Lighting.
Broken Light finalist internationale wedstrijd

 

Broken Light Project


Het kunstwerk Broken Light verlicht de rijweg, de stoep en de huizen van de Rotterdamse Atjehstraat. Het dankt zijn naam aan de lichteffecten op de stoep. Lichtontwerper Rudolf Teunissen ontwikkelde zelfs een nieuwe armatuur op maat voor dit kunstobject. De realisatie van zijn ontwerp nam drie jaar in beslag. In Straatbeeld editie 1 van 2011 vindt u een uitgebreide porjectbeschrijving met mooi beeldmateriaal van Broken Light.


Opdrachtgevers


Broken Light is het winnende ontwerp voor de prijsvraag DeLi-Light van de stichting DSPS. De deelnemende lichtontwerpers en kunstenaars moesten in hun ontwerp verwijzen naar de betekenis van licht in de openbare ruimte en naar de wijk Katendrecht. Mede-opdrachtgevers waren het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam en deelgemeente Feijenoord.

Lamp Lighting Solutions Award


Voor de Lamp Lighting Solutions Award  nomineerde een internationale jury het project in de categorie Urban and Landscape Lighting Award. Er zijn vier categorieën met voor elke categorie vier nominaties. De jury beoordeelde 594 inzendingen uit 61 verschillende landen. Op 9 juni maakt de jury de winnaar van elke categorie bekend in Barcelona. De Award is een initiatief van het Spaanse bedrijf Lamp. Met de jaarlijkse prijs beloont het projecten die de synergie bevorderen tussen architectuur, interieur, omgeving en verlichting. De eerste Awards reikte het uit in 2008.

Het project Broken Light werd uitgebreid beschreven en verbeeld in Straatbeeld editie 1 van dit jaar. Klik hier voor de voorgaande samenvatting van dit artikel.