Buitenverlichting in een natuurlijk jasje

maandag 27 mei 2019
timer 3 min
Verlichting in buiten- en natuurgebieden moeten aan andere eisen voldoen dan in bewoond gebied. TimberLab gaat de uitdaging aan om houten buitenverlichting te ontwikkelen die aansluit bij uw specifieke wensen.

Buitenverlichting in houten masten en geplaatst op bijzondere locaties? Het is allemaal mogelijk. De specials van TimberLab gaan op in hun natuurlijke omgeving.

Specials uitgelicht

De bollard verlichtingsarmaturen zijn zeer geschikt voor plaatsing langs wandelpaden maar kunnen ook worden verwerkt langs houten brugleuningen. De slanke houten armaturen kunnen worden vervaardigd van diverse houtsoorten zodat deze aansluiten bij hun natuurlijke omgeving. De verlichting wordt naar beneden gericht ontworpen waardoor een minimale lichtvervuiling ontstaat.


De Accoya design serie bestaat uit houten masten opgebouwd uit verschillende lagen hoogwaardig Accoya hout. Het is van de duurzaamste Nederlandse houtsoorten. De houten lagen worden in de fabriek duurzaam verlijmd en zullen na verloop tijd verder vergrijzen. In principe zijn alle armaturen eenvoudig te installeren en zijn zeer energiezuinig.

Missie en visie

"Wij werken aan een leefomgeving waar duurzaamheid, veiligheid en beleving centraal staan. In onze ontwerpen proberen we het idee of ontwerp van de klant om te zetten naar een milieubewuste en maatschappelijk verantwoorde oplossing. Innovatie en technologie worden omgezet in design en functionaliteit. Dat komt tot uitdrukking in onze standaard­lichtoplossingen, maar komt nog meer beter tot zijn recht in onze maatwerk lichtarmaturen. Onze producten worden vervaardigd met respect voor de natuur en zijn kenmerkend door de professionele uitstraling, creativiteit en innovatie. Daarnaast werken wij graag samen met vaste ketenpartners zoals landschapsarchitecten, hoveniers, adviesbureaus en hoveniers", vertelt Gerben van Dorland.

Klanten over de producten van TimberLab:

  • Bij de bouw van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen draait veel om ‘beleving’. Zo had WILDLANDS uitgesproken ideeën over de verlichting langs het pad; het moest op oude stormlantaarns lijken, flikkerend alsof de wind erlangs waait.
  • Camping de Weije Werelt: "Onze aannemer kwam voor het eerst met de producten van TimberLab bij ons. Hij vond deze goed passen bij de Wije Werelt en dat heeft hij goed gezien! We zijn begonnen met de houten lantaarnpalen langs de toegangsweg."
  • Imminkhoeve: "De verlichting staat hier ruim drie jaar op de hoeve en bevalt goed. Het hout verweert wat, het is natuurlijk een natuurproduct, dus dat past heel mooi. Overdag vallen de palen niet op. Ze staan er wel maar je hebt niet het idee dat er wat staat. Ze horen er gewoon bij. ’s Nachts zijn het echte eyecatchers"