Culemborg houdt wijkschoonmaakacties

dinsdag 25 mei 2010
timer 1 min
De gemeente Culemborg houdt deze maand de wijkschoonmaakacties. Doel van de wijkschoonmaakacties is om in een week een hele wijk schoon te maken. Het gaat dan om het verwijderen van onkruid en zwerfafval, maar ook om het onderhoud aan straatmeubilair, verkeersborden, bestrating en plantsoenen.
Culemborg houdt wijkschoonmaakacties


Schoonmaak en onderhoud


De gemeente organiseert al jaren op deze manier het beheer en onderhoud van de stad. Doel van de wijkschoonmaakacties is om in een week een hele wijk schoon te maken. Het gaat dan niet alleen om het verwijderen van onkruid en zwerfafval, maar ook om het onderhoud aan straatmeubilair, verkeersborden, bestrating en plantsoenen.

Organisatie en communicatie


Om de wijkschoonmaakactie te kunnen laten slagen, is het van groot belang dat bewoners en bezoekers hun auto niet in de straat parkeren. Met grote borden wordt duidelijk gemaakt waar de schoonmaakactie wordt gehouden. Bovendien krijgen bewoners een week van tevoren een kaart in de bus, met daarop alle informatie. Op de gemeentepagina in de Culemborgse Courant en op de gemeentelijke website wordt de planning van de wijkschoonmaak bekend gemaakt.