Cursus aanbesteden

zondag 24 januari 2010
timer 2 min
speelvoorzieningen een succes   De cursus aanbesteden van speel- en sportvoorzieningen blijkt een succes. De cursus werd 26 november voor de tweede maal georganiseerd door inkoopspecialist Ripmeester BV en  speelruimtespecialist OBB Ingenieursbureau.  
Cursus aanbesteden

 

Praktisch en leerzaam

Door de beperkte groepsgrote van tien deelnemers en de ervarenheid van de inkopers en beheerders van speelgelegenheden kon er veel diepgang bereikt worden en goed inhoudelijk ingegaan worden op de vragen die er leven.
Gemiddeld gaven de  deelnemers de cursus een 7,9 en willen deze zeker aanbevelen aan anderen. Als sterke punten werden genoemd: “Een helder verhaal, praktisch gemaakt door praktijkvoorbeelden.” en “Zeer leerzaam voor iedereen die met aanbesteden van speelvoorzieningen te maken heeft.”

Missers


Door het geven van missers uit aanbestedingsdocumenten van gepubliceerde aanbestedingen werd de praktijk verduidelijkt. Vaak zijn dit de net niet diep genoeg overdachte eisen en wensen, die daardoor veel vragen oproepen of zelfs voor een kort geding kunnen zorgen. Aan de hand van deze praktijkvoorbeelden werd nader uitleg gegeven hoe hiermee om te gaan.

Kritiek


Ook was er enig kritiek op de cursus; niet iedereen vond het passend dat als voorbeeld van aspecten die mis kunnen gaan, de reeds gepubliceerde aanbestedingsdocumenten van andere gemeenten kritisch werden geanalyseerd en  “De cursus zorgt ervoor dat het gemeentelijk inkoopbeleid, in relatie met de aanschaf en onderhoud van speeltoestellen, onder de loep moet worden genomen.”

De volgende cursus aanbesteden speelvoorzieningen wordt gehouden op 16 februari in Amersfoort. Er zijn nog plaatsen beschikbaar; kijkt u voor meer informatie op www.obb-ingenieurs.nl.