Delta Zeeland wil Lichttechniek verkopen

maandag 2 mei 2011
timer 2 min
Energiebedrijf Delta wil Lichttechniek verkopen Energiebedrijf Delta wil de afdeling Lichttechniek verkopen, omdat ze wil dat de divisie Infra zich meer gaat richten op het onderhoud van kabels en leidingen. De ondernemingsraad van de divisie is tegen het plan. 
Delta Zeeland wil Lichttechniek verkopen

 

Ondernemingsraad wil opheldering


Delta Lichttechniek doet al 82 jaar het onderhoud en beheer van de openbare verlichting in Zeeland. Er werken 19 mensen. De directie heeft een adviesaanvraag ingediend bij de ondernemingsraad. \"Wij zijn het niet eens met het voornemen\", zegt voorzitter Leen Boer van de ondernemingsraad. \"Lichttechniek is een goed lopend onderdeel dat een aanzienlijke bijdrage levert aan de winst van Delta Infra. Vorig jaar nog hebben we Bergen op Zoom en Etten Leur binnengehaald. We hebben keihard gewerkt, aan alle opdrachten voldaan en dreigen nu te worden verkocht.\" De OR heeft de directie om opheldering gevraagd.


Moeilijke toekomst


Delta wil Lichttechniek verkopen, omdat ze wil dat de divisie Infra zich meer gaat richten op het onderhoud van kabels en leidingen, zegt woordvoerder Mirjam van Zuilen. \"De inschatting is dat de toekomst voor Lichttechniek binnen Delta moeilijk wordt. De directie vindt het verstandig om Lichttechniek onder te brengen bij een groter bedrijf waar de toekomst meer is gegarandeerd.\"

Ook bij Delta Utility Services is onrust ontstaan over een mogelijke reorganisatie. Maar daar bestaan officieel nog geen plannen voor.

Bron: PZC