Digitale infozuilen in Nunspeet

dinsdag 16 maart 2010
timer 2 min
Herinrichting Centrum Nunspeet met digitale informatiezuilen De provincie Gelderland geeft de gemeente Nunspeet 150 duizend euro subsidie voor de herinrichting van de Markt en de Dorpsstraat. Voor toeristen en bezoekers wordt een digitale informatiezuil geplaatst met actuele gegevens over recreatiemogelijkheden en activiteiten.
Digitale infozuilen in Nunspeet


Dorpse charme


De gemeente wil de dorpse charme van de markt en de Dorpsstraat laten herleven door onder andere nieuwe bestrating aan te leggen, andere bomen en struiken te plaatsen en nieuw straatmeubilair zoals prullenbakken neer te zetten. Voor toeristen en bezoekers wordt een digitale informatiezuil geplaatst met actuele gegevens over recreatiemogelijkheden en activiteiten.

Trekpleister


Nunspeet, liggend op de rand van de Veluwe, heeft een levendig centrum met een dorpse sfeer. De uitgestrekte Veluwse bossen liggen om de hoek. Nunspeet is hierdoor een belangrijke trekpleister voor toeristen op de Veluwe. De gemeente heeft 1.2 miljoen overnachtingen per jaar.


Digitale informatiezuilen


Het Veluws Bureau voor Toerisme (VBT) en Centric iTV Solutions hebben inmiddels toeristische informatiezuilen geplaatst op diverse locaties verspreid over de Veluwe. Tot nu staan er zeventien zuilen aan. Binnen een jaar worden dat er dertig. De zuilen werken met een touchscreen en staan bij VVV-kantoren, gemeenten, campings en hotels. Omdat de zuilen 24 uur per dag werken, kunnen toeristen nu dus ook buiten openingstijd van de VVV-kantoren gemakkelijk gegevens vinden over evenementen, activiteiten, het weer en verkeer op de Veluwe. Daarnaast staat er informatie over de directe omgeving van de zuil. Campinghouders kunnen hun 'eigen' informatiezuil bijvoorbeeld voorzien van een Tip van de Week, afgestemd op de activiteiten die er die week worden georganiseerd.


Veluwe op 1


De subsidie van de provincie is mede bedoeld om het toerisme in Gelderland te stimuleren. Toerisme is belangrijk voor de werkgelegenheid en de leefbaarheid van het platteland. In het toerisme werken veelal jonge mensen. Juist deze werkgelegenheid staat onder druk. Door de inkomsten uit de toeristenindustrie kunnen ook voorzieningen zoals winkels, scholen en buurthuizen blijven bestaan. De provincie streeft ernaar, samen met ondernemers én organisaties, de Veluwe nummer 1 te maken op de lijst van binnenlandse toeristische bestemmingen.