Draaiende informatiezuilen voor theater in Lelystad

dinsdag 23 februari 2010
timer 2 min
Theater Agora heeft twee verlichte en draaiende informatiezuilen aangeboden gekregen door de Lelystadse bevolking.
Draaiende informatiezuilen voor theater in Lelystad

Draaiend en verlicht


De zuilen staan nabij het theater en het station en verschaffen informatie over de voorstellingen in de Agora. Firma OFN uit het Gelderse Buren leverde de opvallende zuilen die continu draaien, van binnen verlicht zijn en goed passen bij het theatergebouw. Ze zijn speciaal ontworpen voor gebruik in de openbare ruimte. Het ontwerp is energiezuinig en behoeft nagenoeg geen onderhoud.

Promotie


De gemeente wil met de zuilen aan de mensen op straat laten zien welke sterren er in het theater stralen en het programma promoten. Theaterdirecteur Gras is enthousiast: \"Wij zijn blij met de werking en de uitstraling van de zuilen. Zeker in de donkere theatermaanden voegt de verlichting veel toe ten opzichte van andere reclamezuilen of -borden.\" De opvallende manier van reclame maken leent zich uitstekend voor de promotie van bijvoorbeeld evenementen, casino's, foodketens, theaters en pretparken.

Vorm en kleur


Het Agora theater opende in maart 2007 haar deuren. Het theater is een ontwerp van architect Ben van Berkel van UN Studio. De gevel bestaat grotendeels uit oranjekleurige metaalplaten die in verschillende hoeken zijn geplaatst en verschillende transparantiegraden hebben. Het gebouw is strak van vorm en spectaculair vanwege het kleurgebruik. De informatiezuilen passen goed bij het ontwerp van van Berkel.

De financiering van de zuilen is gerealiseerd met bijdragen van de Lelystadse bevolking die middels verschillende acties geld had opgehaald, en met een bijdrage van het ANWB-Fonds. Wethouder Jop Fackeldey deelde onlangs mee dat de gemeente het theater een derde zuil aanbiedt.

Terug naar het overzicht >>>