Eerste Marc Lammers Plaza geopend

woensdag 21 april 2010
timer 2 min
Bij openbare basisschool De Meander in Assendelft is de eerste interactieve Marc Lammers Plaza geopend. Met dit interactieve multifunctionele sportveld wil Marc Lammers de jeugd meer vanuit de huidige beleving uitdagen om in beweging te komen.
Eerste Marc Lammers Plaza geopend


Spelen met licht en geluid


De openingshandeling is door de wethouder en Marc Lammers samen verricht: met een druk op de bedieningsknop van de Plaza ging het spel van start. De kinderen van de school speelden het speciaal voor de opening geprogrammeerde spel. De winnaar en het publiek werden vervolgens getrakteerd op een lichtshow die door de interactieve panelen van de Plaza werd gegeven. Aansluitend volgden demonstraties van de diverse spellen en speelden kinderen op een mini variant van de interactieve voetbalmuur, genaamd Sutu.

Interactief bewegen


De jeugd moet meer vanuit de huidige, interactieve beleving worden uitgedaagd. Kinderen moeten de ruimte krijgen om te kunnen sporten, ook als die ruimte beperkt beschikbaar is. Kinderen moeten meer “pielen”, spelen en bezig zijn. Vanuit deze visie is de Marc Lammers Plaza ontwikkeld, speciaal voor scholen, kinderdagverblijven, verenigingen en de openbare ruimte.


De Plaza


De Marc Lammers Plaza is een kleurrijk en compact multifunctioneel sportveld waarbij de traditionele doeltjes zijn vervangen door interactieve panelen. Deelnemers worden hierdoor uitgedaagd tot het spelen van vele andere spelvormen, krijgen cognitieve prikkels, en door de digitale interface worden ze elke keer opnieuw verrast doordat doorlopend nieuwe spellen worden ontwikkeld. De interactieve panelen dagen de jeugd met een eigentijds gaming element uit om in beweging te komen. Daarnaast is de Marc Lammers Plaza verbonden met internet zodat de beheerder de ‘content’ online kan veranderen, het geluidsniveau- en een tijdsinterval kan instellen wanneer de Plaza aan en uit staat.

Download hier de informatiemap over de Marc Lammers Plaza.