Eindhovenaren kiezen inrichting

zondag 7 maart 2010
timer 2 min
Bewoners buurt Eindhoven kiezen inrichting openbare ruimte Bewoners uit de Bloemenbuurt-Zuid konden door middel van het plakken van stickers op hun favoriete afbeelding kiezen voor de invulling van de openbare ruimte. Ruim dertig bewoners namen deel aan de eerste bijeenkomst.
Eindhovenaren kiezen inrichting



Concrete inrichting


In de eerste bijeenkomst was de keuze over de uitstraling van de buurt al gemaakt: modern met een romantisch tintje. Maar wat houdt dat nu concreet in? Daarover konden bewoners  zich uitspreken op deze bijeenkomst. Met name de verdere invulling van de lanen, de Seringenstraat en het plein aan de Varenstraat, dat straks een belangrijke sociale functie gaat vervullen, werden besproken. Pleintjes, kruispunten of paden? Gras, groen, grind, klinkers of asfalt? Welke banken en straatlantaarns? Als hulpmiddel bij het maken van keuzes waren er tekeningen van hoe de buurt er eventueel uit komt te zien.

Nadrukkelijke keuzes


Het plein aan de Varenstraat zien de meeste bewoners het liefst gedeeltelijk verhard en gedeeltelijk van gras. De keuze gedeeltelijk van gras vraagt wel extra aandacht voor de mogelijkheid van het neerzetten van een tent voor het buurtfeest. Daar gaat bij de uitvoering rekening mee gehouden worden. Voor de nieuwe doorlopende route door de buurt, de Seringenstraat, is de keuze gevallen op een ´verspringend´ pad. Bewoners kozen nadrukkelijk niet voor pleintjes op de kruispunten, wel voor rustbankjes langs het pad.

Lanen


Voor de invulling van de lanen is gekozen voor een grasveld aan de kant van de huizen en een golvende lijn van beplanting en bomen aan de straatzijde. De meeste bewoners hebben een voorkeur voor een warme rode straatsteen. De keuze voor welk soort materiaal komt in de volgende bijeenkomst aan de orde, net als de inrichting van het plein en de keuze voor beplanting. De volgende bijeenkomst is op 24 maart.