Gemeente Epe maakt werk van snippergroen

dinsdag 5 juli 2011
timer 2 min
Trottoirs, rotondes en grasvelden in de gemeente Epe zien er vaak niet uit. De kritiek erop is niet mals. De gemeente steekt daar anders in. Wethouder Joop van Nuijs: ,,Bewoners, buurten, wijken hebben er meer belang bij om deze mooie te houden dan de overheid.”
Gemeente Epe maakt werk van snippergroen


Zeer intensief


“Het onderhoud is over het algemeen zeer intensief. Aangezien we de komende jaren flink moeten bezuinigen op dat onderhoud van onze openbare ruimte, zoeken we naar andere mogelijkheden. Een daarvan is om groenelementen ter adoptie aan te bieden''.

Verplichting


En van die gelegenheid maakt Gert Keizer als één van de eersten gebruik. Hij tekent samen met de wethouder een contract waarin hij zich verplicht om beukenhaag en grasveld naast zijn huis in nette staat te houden. ,,Toen we hier kwamen wonen was dat een wens. Er ligt een groot stuk gras en vooral scholieren hebben de neiging om de bocht af te snijden en door het gras te rijden wat van ons is''. Alsof het zo moet zijn rijden vervolgens twee jongens het gezelschap zo ongeveer van de pinnen. ,,Lik op stuk'', aldus Van Nuijs.

Grote belangstelling


Onderzoek door de gemeente toont aan dat particulieren bereid zijn om een rol te spelen in het onderhoud van groen. De belangstelling voor onderhoud rotondes is groot, zelfs van buiten de gemeente Epe.

Bron: Veluweland