Gemeenten werken steeds vaker met beeldbestekken

maandag 4 juli 2011
timer 2 min
Steeds meer gemeenten werken met beeldkwaliteit bij het beheer van hun openbare ruimte. Dat biedt verscheidene voordelen: ze kunnen er buiten handig op sturen, het is een communicatiemiddel, de aannemer krijgt verantwoordelijkheid en vrijheid en de betrokkenheid op de werkvloer neemt toe.
Gemeenten werken steeds vaker met beeldbestekken


Softwareprogramma


Kortom, beeldbestekken bewijzen hun waarde. Intussen gebeurt er van alles rond deze bestekken, zo blijkt tijdens de Praktijkmiddag beeldkwaliteit van CROW Levende Stad. \"Waar we voor de toekomst aan werken, is een softwareprogramma voor kwaliteit, kosten en monitoring van de openbare ruimte\", legt projectmanager Harro Verhoeven zijn gehoor voor. \"In dat strekt zich dan ook uit tot wegbeheer en groenbeheer en je kunt meteen doorklikken naar RAW Beeldbestekken. Voor een dergelijke doorontwikkeling is wel samenwerking van gemeenten én CROW nodig. Ik roep gemeenten dan ook op initiatieven samen met ons te ontwikkelen.\"

Praktijkervaringen


De Gebruikersgroep Beeldkwaliteit verzamelt praktijkervaringen en adviseert vervolgens over verbetering. Zo is een van de verbeterpunten het verder uitwerken wat en hoe je bijvoorbeeld grashoogte meet, legt Herman Wevers van de Gebruikersgroep uit. Ook is er de wens een aantal schaalbalken samen te voegen en de onlinecatalogus op leerpakketten te laten aansluiten. Allemaal zaken waaraan wordt gewerkt.