Green Expo voor groenmarkt

vrijdag 27 augustus 2010
timer 3 min
Op 26, 27 en 28 september 2010 organiseert de Belgische beursorganisator Artexis, in Flanders Expo te Gent de Green Expo, hét trefpunt voor professionals in de aanleg van privé en openbaar groen. 
Green Expo voor groenmarkt

Green Expo voor groenmarkt

Op 26, 27 en 28 september 2010 organiseert de Belgische beursorganisator Artexis, in Flanders Expo te Gent de Green Expo, hét trefpunt voor professionals in de aanleg van privé en openbaar groen.

De hele groenmarkt onder een dak


De vorige editie in 2008 trok 17.000 bezoekers; een mooie opkomst. Green Expo bedient zowel de projectmarkt (studiebureaus, architectenbureaus, groenbeheerders en landschapsarchitecten) als uitvoerders (aannemers, onderhoudsfirma's van groene ruimten). Maar de beurs bedient ook de handelsmarkt, zoals plant- en boomkwekers, groothandels en de detailhandel in meststoffen, granen en zaden, verdelers van machines en tuingerei, hobbycenters en dierenverblijven. Dat betekent dat de Green Expo zich terecht de overkoepelende beurs van de groenmarkt mag noemen.

Uniek in zijn soort


De onderscheidende factor van Green Expo is dat geen enkele andere organisatie een oppervlakte van maar liefst 18.000 vierkante meter biedt, met zowel een binnen- als buiten expo. Nieuw dit jaar is het feit dat Green Expo en Visie op Sierteelt de handen ineen hebben geslagen om de boomkwekerijproducten extra in de spotlight te plaatsen. Bij de ingang van de beurs vindt de bezoeker een collectieve stalentuin waar een twintigtal boomkwekers hun assortiment exposeren.

Seminars


De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de groensector worden toegelicht in een aantal seminars. Deze worden vertegenwoordigd door een aantal vooraanstaande beroepsfederaties, zoals BFG, VVOG, UNIZO, BVTL & Kubiekeruimte, EHB, EBP en BTV. Zo organiseert de Belgische Federatie van Groenvoorzieners en tuinaannemers op maandag 27 september de ‘Dag van de Professionele Hovenier’. Op dinsdag 28 september is wordt een studiedag georganiseerd over het beoordelen van straatbomen, maar ook een startersdag over de toekomst van de groene sector, een lezingprogramma over ‘Water in de publieke ruimte’, en een seminar met tips voor overheidsopdrachten.

Garden Centre Awards 2010


De Belgische Tuincentra Vereniging (BTV), reikt de Garden Centre Awards 2010 uit, een gegeven dat veel tuincentra-eigenaren zal aanspreken. Hiermee wil de federatie de eigenheid van de tuin- en groencentra promoten en onder de aandacht brengen. De uitreiking vindt plaats op maandag 27 september. Overdag een te drukke agenda?
Bezoek dan de beurs op zondag tussen 10.00 en 18.00 uur, of op maandagavond; dan is de Green Expo open tot 20.00 uur.

Gratis toegang voor professionals


De beurs is alleen toegankelijk voor professionals uit de sector. Kijk voor meer informatie, het volledige randprogramma en gratis registratie op www.green-expo.be.  Zo bent u zeker van een vlotte toegang tot de beurs. Gebruik de volgende registratiecode voor een gratis ticket: 1000170098981.