Groenprofessionals: ‘Pak je kans 2011’

woensdag 29 december 2010
timer 2 min
‘Pak je kans 2011’ voor groenprofessionals ‘Pak je kans 2011’ is een nieuw evenement voor groenprofessionals met workshops en presentaties. Dit gratis evenement, een initiatief van het Informatie Platform Tuinprofessionals (IPT) vindt plaats op 9 en 10 februari 2011 in Vianen. 
Groenprofessionals: ‘Pak je kans 2011’

 

Inspireren en informeren


‘Pak je kans 2011’ is een vernieuwend evenement voor groenprofessionals waar workshops en presentaties worden gehouden voor professionele verwerking van tuin- en plantsoenmaterialen. Dit gratis evenement vindt plaats op 9 en 10 februari 2011 in Vianen.
Doel van deze dagen is de groenprofessional te inspireren en vooral te informeren. ‘Pak je kans 2011’ is een initiatief van het Informatie Platform Tuinprofessionals (IPT). Ben van Ooijen (directeur van de tuinen van Appeltern) opent deze dagen met een presentatie over de visie op groenbeleving door particulieren en de consequenties en mogelijkheden die dit biedt.


Toonaangevende bedrijven


IPT wordt gevormd door toonaangevende bedrijven, namelijk ACO, MBI, Michel Oprey & Beisterveld, Sfeervol Authentiek, Philips Lighting, Dekker Hout, DAS rechtsbijstand en de Tuinen van Appeltern. Door de bundeling van krachten van deze initiatiefnemers is er een complete range aan informatie beschikbaar van de materialen waarmee de verwerker dagelijks in aanraking komt. Dit betekent dat er op een efficiënte manier informatie kan worden ingewonnen bij de specialisten uit de branche en onderling ervaringen kunnen worden uitgewisseld.


Workshops en presentaties


Tijdens de workshops en presentaties krijgt men uitgebreide informatie en praktische tips over verschillende thema’s. Tijdens de workshops wordt in de praktijk getoond hoe specifieke producten vakkundig worden verwerkt. De thema’s die tijdens de presentaties aan bod komen zijn de evolutie van beton, verkooptips en -technieken, waar moet je op letten bij het verwerken van nieuwe houtsoorten en composieten, afwatering van regenwater, aansprakelijkheid en leveringsvoorwaarden en hoe je een goede fundering maakt voor natuursteen. Stuk voor stuk belangrijke onderwerpen waar nog een heleboel kennis van over te dragen valt. Door deel te nemen aan deze dag wordt de kans op problemen in de toekomst verminderd en ergernis en kosten vermeden. Daarnaast worden handvaten gegeven om eventuele problemen adequaat op te lossen en leren commerciële mensen hoe ze nog succesvoller kunnen zijn.

Na het bezoeken van ‘Pak je kans 2011’ is de professionele verwerker helemaal op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en innovaties voor 2011 en is men degelijk voorbereid op het nieuwe seizoen.

Meer info op www.tuinprofessionals.nl.