Grootste groene dak Amsterdam

dinsdag 17 augustus 2010
timer 1 min
Grootste groene dak Amsterdam Amsterdamse wethouder Freek Ossel (Openbare Ruimte en Groen) plant op 24 augustus om 18.00 uur samen met de Bewonersvereniging op een bijzonder duurzaam vegetatiedak de laatste sedumplantjes. Dit is het grootste groene dakenproject van Amsterdam.
Grootste groene dak Amsterdam

 

Bewonerszelfbeheer


De groene daken bevinden zich aan de Nieuwe Amstelstraat, naast de Stopera. Deze zijn de afgelopen maanden op het complex de Halve Wereld van woningcorporatie Ymere aangelegd,  
een complex met 118 sociale huurwoningen. De bewonersvereniging geeft inhoud aan bewonerszelfbeheer: een Amsterdamse binnenstadvariant van zeer betrokken bewoners met een speciale moederdochter constructie met Ymere (voorheen een gemeentelijk woningbedrijf). De bewoners gaan de groene daken daarom zelf onderhouden.

Stimuleren groene daken


Zowel de gemeente Amsterdam als het stadsdeel Centrum stimuleren de aanleg van groene daken in de binnenstad met subsidieregelingen en vereenvoudiging van regelgeving. Meer informatie over groene daken in Amsterdam is te vinden op http://www.groenedaken.amsterdam.nl/.

Bron: Ymere