Hardenberg opent nieuwe gemeentewerf

dinsdag 8 maart 2011
timer 2 min
Gemeente Gemeente Hardenberg opent binnenkort een nieuwe gemeentewerf die al sinds enkele weken de centrale uitvalsbasis voor de ruim 100 medewerkers van de afdeling Beheer Openbare Ruimte. De nieuwe werf is één van de meest duurzame gebouwen van Nederland.
Hardenberg opent nieuwe gemeentewerf

 

Officiële opening


De gemeentewerf is sinds enkele weken de centrale uitvalsbasis voor de ruim 100 medewerkers van de afdeling Beheer Openbare Ruimte. Zij zijn verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de leefomgeving van Hardenberg, waaronder wegen en fietspaden, straatmeubilair, riolering en openbare gebouwen. De werf is enkele weken geleden in gebruik genomen en wordt op vrijdagmiddag 11 maart 2011 officieel geopend.

Duurzaam gebouw


Dankzij een uitgekiend ontwerp en een scala aan duurzame maatregelen ademt de werf duurzaamheid en is het zelfs één van de meest duurzame gebouwen van het land. Zo bestaat de werf voor een groot deel uit duurzame materialen, is er veelvuldig gebruik gemaakt van energiezuinige apparatuur waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke bronnen en zorgen installatietechnische oplossingen voor een laag energieverbruik. De gemeentewerf is ontworpen door architectenbureau Peters & Lammerink uit Hengelo. Groothuis Bouwgroep uit Genemuiden tekende voor de bouw van de werf.


Duurzaamheidsconvenant


De nieuwe duurzame gemeentewerf is een uitstekend voorbeeld van de manier waarop de gemeente Hardenberg met duurzaamheid omgaat. Dezelfde middag wordt ook het duurzaamheidsconvenant met de provincie Overijssel ondertekend. Hierin maken de gemeente en de provincie afspraken over duurzaamheidsdoelen in het kader van het programma Duurzaam Hardenberg

Inhoud gemeentewerf


De werf staat aan het Kruiwiel 15 op bedrijvenpark Haardijk in Hardenberg en bestaat uit een hoofdgebouw met de kantoren, de kantine, het magazijn, een verwarmde loods en de onderhoudswerkplaats. Daarnaast staan er op het terrein enkele stallingen voor de voertuigen, het materieel en werkplaatsen. Natuurlijk is er op het terrein veel ruimte voor de opslag van materialen en is er een grote zoutloods.