Huizen krijgt nieuwe bewegwijzering

vrijdag 24 december 2010
timer 2 min
Voor het einde van 2010 plaatst wethouder Janny Bakker een nieuw bordje in het Oude Dorp, in Huizen. Hiermee geeft zij het startsein voor de renovatie van de bewegwijzering in Huizen die voor de zomer klaar moet zijn.
Huizen krijgt nieuwe bewegwijzering



Nieuwe vormgeving


Het college van B en W besloot op 16 juni 2010 de bewegwijzering in Huizen aan te passen. Dit betekent niet alleen nieuwe vormgeving, maar ook uitbreiding van bordjes. Er zullen verschillende kleuren worden toegepast. Groene bordjes verwijzen naar toeristische objecten, zoals het museum en de VVV, bruin verwijst naar recreatieve locaties, bijvoorbeeld zwembad Sijsjesberg en blauw verwijst naar openbare voorzieningen, waaronder de begraafplaatsen.

Borden, plattegronden en masten


Daarnaast worden verschillende ANWB borden en masten aangepast. De huidige gele bordjes, die vooral in de wijken te vinden zijn, komen te vervallen. Op diverse plekken in de wijken staan stadsplattegronden. In totaal komen er ongeveer 65 nieuwe borden op 50 verschillende locaties in de gemeente. Voor de zomer zijn alle bordjes geplaatst.

Imago


De bewegwijzering leidt bezoekers van Huizen naar de meest belangrijke publieke en toeristische objecten en locaties. De nieuwe bordjes passen bij de positionering van Huizen, Haven van het Gooi. Zo is de zogenaamde ‘bottervleugel’ in het ontwerp verwerkt en wordt de kleur ‘rijtuigengroen’ van het straatmeubilair in het centrum toegepast.

</