Inspectieresultaten speeltoestellen 2009

woensdag 12 januari 2011
timer 2 min
Inspectieresultaten veiligheid speeltoestellen 2009 De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit heeft de inspectiegegevens gepubliceerd over de veiligheid en het beheer van speeltoestellen op campings, scholen en speeltuinverenigingen in 2009. Beheerders blijken onvoldoende op de hoogte van de eisen. 
Inspectieresultaten speeltoestellen 2009


Tekortkomingen


De resultaten laten zien dat beheerders van speeltoestellen onvoldoende op de hoogte zijn van de veiligheidseisen. Speeltoestellen vertoonden daardoor regelmatig tekortkomingen.

Tips voor beter beheer


Uit eerder onderzoek van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) blijkt dat beter beheer het aantal tekortkomingen en ongevallen met speeltoestellen kan terugdringen. Daarom biedt de nVWA beheerders van speeltoestellen komend voorjaar een folder aan met tips voor goed beheer en informatie over verantwoordelijkheden. Daarnaast wordt het webdossier speeltoestellen geactualiseerd en uitgebreid.

Meer informatie



    * Download Factsheet Veiligheid van speeltoestellen op de camping - inspectieresultaten 2009
    * Download Factsheet Veiligheid van speeltoestellen op het schoolplein - inspectieresultaten 2009
    * Download Factsheet Veiligheid van speeltoestellen bij speeltuinverenigingen - inspectieresultaten 2009

De AID, PD en VWA bouwen aan één nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit. Voor vragen over dit nieuwsbericht kunt u contact opnemen met het team persvoorlichting van de nVWA: 070-4484646.

 

Lees hier de column waarin Ronald Buitenhuis, hoofdredacteur van vakblad BuitenSpelen reageert op de rapporten van de nVWA.  En reageer zelf!