Jongerenparticipatie

zondag 24 januari 2010
timer 2 min
De eerste Landelijke Dag van de De eerste Landelijke Dag van de Youth and the City organiseert in samenwerking met Stichting Europese Jongerenhoofdstad Rotterdam (YOUR WORLD) de eerste Landelijke Dag van de op 10 februari 2010.
Jongerenparticipatie

Jaarlijks evenement

Deze branche-overstijgende dag is de eerste editie van een jaarlijks terugkerend evenement. waarop jongerenparticipatie centraal staat en vakmensen en geïnteresseerden worden gemotiveerd, geactiveerd en geïnformeerd om jongerenparticipatie tot een hoger niveau te brengen. Elk jaar zal deze vakdag in een andere provincie worden georganiseerd. Dit jaar vindt het plaats in Zuid Holland te Rotterdam.

Stimuleren jongerenparticipatie


Het doel van de Landelijke Dag van de Jongerenparticipatie is jongerenparticipatie stimuleren en verbeteren en zo mensen die zich actief bezighouden met jongerenparticipatie de gelegenheid te bieden om opgedane ervaringen en kennis uit te wisselen. Uiteraard biedt de dag ook volop gelegenheid om met elkaar te netwerken. Er worden tools geboden om na het evenement met elkaar in contact te blijven en ervaringen te kunnen blijven delen. Op die manier wordt op een interactieve wijze jongerenparticipatie tot een hoger plan getild.


Your World Proof Toolkit


Extra aandacht gaat uit naar de landelijke lancering van de YOUR WORLD Proof Toolkit voor jongerenparticipatie projecten. Dit is een handig hulpmiddel dat handvatten biedt om organisaties ‘YOUR WORLD Proof’ te maken en de jongerenparticipatie verder vorm te geven. Deze toolkit is om te inspireren, motiveren, informeren en om actief aan de slag te gaan.

Wat willen jongeren


Het bereiken en stimuleren van jongeren houdt veel vakkrachten bezig. Wat willen jongeren? Wat motiveert jongeren? Hoe kan ik jongeren beter bereiken? De dag biedt mogelijke uitkomsten op al deze vragen. Wat deze dag onderscheidt van andere, is dat kennis en ervaringen van jongeren zélf gedeeld wordt met vakkrachten. Niet alleen good practices, maar ook leerervaringen en wat niet goed gaat wordt ter discussie gebracht. Naast de vakinhoudelijke workshops worden de ingediende projecten en ideeën beoordeeld door een kritische jury bestaande uit jongeren. Klik hier voor het hele dagprogramma.