Ketelveld uitgeroepen tot Cruyff Court 2012

woensdag 27 maart 2013
timer 2 min
Cruyff Court Eljero Elia Veld in Laak Noord (Ketelveld) mag zich Cruyff Court van het jaar 2012 noemen. Deze prijs wordt uitgereikt aan een Court dat meerwaarde in de wijk biedt door onder andere een goede programmering, betrokkenheid van jongeren en bewoners en gedegen onderhoud.

Ketelveld uitgeroepen tot Cruyff Court 2012


Top 3


Tijdens het Cruyff Foundation Seminar in Amsterdam maakt Michael van Praag, bondsvoorzitter KNVB, bekend dat het Cruyff Court Eljero Elia Veld in Laak Noord (Ketelveld) zich Cruyff Court van het jaar 2012 mag noemen. Het Haagse Cruyff Court liet hiermee de andere twee genomineerden courts, die van Tottenham Hotspurs en het Cruyff court in Rijswijk, achter zich.

Doelstellingen Cruyff Court


De prijs voor beste Cruyff Court gaat uit naar het Cruyff Court dat zich positief onderscheidt op allerlei facetten zoals activering, gebruik, beheer en onderhoud. Op de winnende locatie worden veel activiteiten georganiseerd die zich met name richten op de maatschappelijk functie van sport, met als doel: meedoen, samenspel, respect, talentontwikkeling en plezier. Het Court en omliggende Ketelveld zijn in 2010 door VelopA-Omniplay ontworpen en aangelegd.

Meer dan sport alleen


Tijdens de bekendmaking werd het Haagse Cruyff Court geprezen om de diversiteit in aanbod. Want niet alleen sport wordt op dit Cruyff Court gestimuleerd. Op het Ketelveld zijn naast het Court diverse andere voorzieningen aanwezig, zoals een Richard Krajicek Foundation playground. Ook staan bezoeken aan het museum op het programma, of het gezamenlijk opruimen van de wijk.

Prijs


De prijs bestaat uit een opleiding tot coach in het ‘community programme’ van de Cruyff Foundation voor een tweetal sportleiders en een bordje met Cruyff Court van het Jaar, dat uiteraard snel zal prijken op het Ketelveld.

Ketelveld middelpunt van de wijk


Naast kwalitatief goede voorzieningen zorgt met name de dagelijkse begeleiding vanuit het Streetsportprogramma ervoor dat het Ketelveld het middelpunt van de wijk is. Het creëren van rolmodellen in de wijk, het uitdragen van de 14 regels van Johan Cruijff en de samenwerking met de buurt, de gemeente en de Richard Krajicek Foundation droegen bij aan het behalen van de titel. Jong en oud komen samen op het veld om samen te sporten en elkaar te ontmoeten.

Lees hier een uitgebreide projectbeschrijving van het Ketelveld.

 

Rondleiding video


In onderstaande video geeft Scholarshipper van de Richard Krajcek Foundation, Laila, een rondleiding op het Ketelveld.