Kinderinspraak visie openbare ruimte Oss

maandag 10 januari 2011
timer 2 min
Oss vraagt kinderen om visie openbare ruimte Wat doe je het liefst als je buiten gaat spelen? Doe je dat met vriendjes of buurtkinderen? Welke speelplekken zijn 't leukst? Op deze en andere vragen hebben kinderen van Het Buitenschools Net een antwoord gegeven aan de gemeente Oss.
Kinderinspraak visie openbare ruimte Oss


Kinderinspraak in visie voor beleid


De gemeente Oss gaat de uitkomsten van Het Buitenschools Net gebruiken om een visie voor de openbare ruimte in Oss en Berghem op te stellen. In Studio BliQ zijn kinderen van drie locaties van Het Buitenschools Net onder leiding van Peter van Aar van P.A. Educatieve Producties deze vakantie aan de slag gegaan met een programma vol activiteiten.

Inbreng wijk- en dorpsraden


De Visie Openbare Ruimte wordt de meetlat voor toekomstige ruimtelijke, functionele en sociale ontwikkelingen in de buitenruimte van de stad Oss en het dorp Berghem. De visie brengt de gewenste openbare ruimte in beeld vanuit een viertal thema’s: Ruimtelijke structuur, Gebruik, Kwaliteit van de inrichting en Toepassen van de visie.


Plek voor kinderwensen in openbare ruimte


De visie schetst een uitdagend en inspirerend toekomstbeeld voor de openbare ruimte van de stad: multifunctioneel, flexibel, herkenbaar, aantrekkelijk, uitdagend, spannend én veilig. Wijk- en dorpsraden en plannen leveren een wezenlijke inbreng voor de visie. Door kinderen, als belangrijke gebruikers van de openbare ruimte, mee te laten denken, krijgen ook hun wensen en ideeën een plek. Deze visie sluit aan bij de Toekomstvisie, de Sociale Visie, de Visie Dynamisch Stadscentrum en de Structuurvisie tot 2020, die door de gemeenteraad zijn vastgesteld.