Kindvriendelijkheid op R'damse agenda

maandag 4 oktober 2010
timer 3 min
Kindvriendelijkheid op Rotterdamse agenda Rotterdam heeft de stedenbouwkundige visie ‘bouwstenen voor een kindvriendelijk Rotterdam’ vastgesteld. Hiermee wil de stad zich transformeren tot een nog aantrekkelijkere woonstad voor gezinnen. De visie is integraal onderdeel van het beleid en wordt als breed kader meegegeven aan alle stedelijke ontwikkelingen. 
Kindvriendelijkheid op R'damse agenda

 

Vast onderdeel


Daarnaast is kindvriendelijkheid een integraal onderdeel van de gebiedsvisies die door de deelgemeenten worden opgesteld. Het is een vast onderdeel van het bestuursakkoord die het College van B&W afsluit met de deelgemeenten voor de komende collegeperiode. Kindvriendelijkheid is een kernthema van het aanbod dat de woningbouwcorporaties aan de gemeente doen voor de komende vier jaar.

Vast agendapunt


Van een los thema waarvan iedereen dacht \"wat moet ik er mee\" is kindvriendelijkheid een vast agendapunt geworden bij bestuurders, corporaties, projectontwikkelaars en ook opleidingen van toekomstige professionals, zoals de TU Delft en de Hogeschool Rotterdam, die zich gaan bezighouden met de stedelijke ontwikkelingen. Kortom kindvriendelijkheid staat op ieders agenda.

Rotterdam aan het woord in Florence


De Stad Rotterdam komt uitgebreid aan het woord met deze stedenbouwkundige visie tijdens de Child in the City conferentie die van 27-29 oktober a.s. in het Italiaanse Florence plaatsvindt. In 2008 was Rotterdam zelf gaststad van deze conferentie. Nu in Florence deelt Rotterdam haar kennis en ervaringen met andere Europese steden.

Wat is Child in the City?


Child in the City is een internationale conferentie over de mate van kindvriendelijkheid van steden. Er worden ervaringen en succesvolle praktijkvoorbeelden uitgewisseld zodat steden in Europa van elkaar kunnen leren en daar hun voordeel mee kunnen doen. Iedere twee jaar vindt deze in een andere Europese stad plaats. Florence is de vijfde gaststad in de rij. Eerder waren dit Brugge (2002), Londen (2004), Stuttgart (2006) en, zoals al genoemd, Rotterdam in 2008. De initiatiefnemers en organisatoren zijn het European Network Child Friendly Cities (ENCFC) en de Child in the City Foundation. In drie dagen tijd delen professionals uit 20 landen beleids- en praktijkverhalen met deelnemers uit ruim 30 landen. De voertaal tijdens de conferentie is Engels.

Kennis uitwisselen met buitenland


Deze conferentie is bedoeld voor professionals in Europa die zich bezighouden met de inrichting van de openbare ruimte. Zo zijn in Florence landelijke, regionale and locale autoriteiten uit diverse landen vertegenwoordigd. Maar ook stedenbouwkundigen, planologen, ontwikkelaars, ontwerpers en producenten van speeltoestellen, adviseurs, jeugdbeleidsmakers en vertegenwoordigers van jongerenorganisaties. Daarnaast zijn ook VN agentschappen en NGO’s vertegenwoordigd.

Meer informatie:


Het volledige sprekers- en posterprogramma.
www.childinthecity.com

Registeren


Direct aanmelden: registreer hier.

Foto: Roel Dijkstra