Kwaliteitsimpuls OR Twenterand

donderdag 9 december 2010
timer 2 min
Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Twenterand en Overijsel B&W van de gemeente Twenterand en Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel investeren samen in een duurzame inrichting van de openbare ruimte rond de te bouwen Brede school in Den Ham. €300.000,- wordt bijgedragen vanuit de Essent-gelden. 
Kwaliteitsimpuls OR Twenterand


Leefbare kern Den Dam


De gemeente Twenterand zet in op een aanzienlijke verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en de leefbaarheid van de kern Den Ham. De gemeente kiest voor energiezuinige openbare voorzieningen en duurzaam watergebruik in de nieuwe wijk. Ook de Brede school wordt duurzaam gebouwd, passend in een omgeving waarbij aandacht is besteed aan energie, materialen, management en gebruik, transport, water, afval, ecologie en diversiteit. Rondom de Brede school ontstaat een parkachtige omgeving, waar parkeerplaatsen in het groen worden aangelegd.


Gebiedsontwikkeling Vriezenveen-Zuidoos

t
De colleges hebben ook afspraken gemaakt over het project Gebiedsontwikkeling Vriezenveen Zuidoost. In het Coalitieakkoord & Overijssel is het project opgenomen als integraal project waarvoor de provincie zich in wil zetten. Het project draagt bij aan een kwaliteitsverbetering van de leefomgeving. De gemeente ontvangt een bijdrage van €850.000,- vanuit de Essent-gelden.


Overijssel investeert extra


De provincie Overijssel investeert tot en met 2011 extra in de Overijsselse woon-, leef- en werkomgeving. Het gaat daarbij om projecten die de provincie en gemeenten gezamenlijk financieren. De uitvoering van de projecten ligt bij de gemeenten. De extra investeringen worden mogelijk gemaakt doordat de Overijsselse gemeenten hun Essent-aandelen hebben verkocht, met een gezamenlijke waarde van ruim 140 miljoen euro. De provincie heeft ook Essent-aandelen verkocht en investeert een zelfde bedrag. Er worden nu afspraken gemaakt met de gemeenten over hoe dit geld duurzaam kan worden geïnvesteerd in de Overijsselse samenleving. Een belangrijke voorwaarde is dar de schop uiterlijk eind 2011 de grond in kan. Het gaat nu om de derde ronde van de investeringsoverleggen tussen de provincie en de gemeenten.