Lancering Platform Toegankelijkheid

donderdag 16 december 2010
timer 2 min
Lancering Platform Toegankelijkheid Om de toegankelijkheid van de openbare ruimte meer onder de aandacht te brengen bij gemeenten en te voorzien in de informatiebehoefte, hebben TG Lining, Leicon en adviesbureau Ronnico samen met Acquire Publishing het Platform Toegankelijkheid opgezet.
Lancering Platform Toegankelijkheid


Toegankelijkheid


Toegankelijkheid in de openbare ruimte is voor gemeenten een steeds complexer onderwerp. Niet alleen door de demografische ontwikkelingen, maar ook door het belang dat wordt gehecht aan het vergroten van zelfstandigheid van mensen met een lichamelijke beperking. Daarnaast spelen de toegenomen regelgeving en richtlijnen een belangrijke rol.

Nieuw platform


Om het onderwerp meer onder de aandacht te brengen bij gemeenten en te voorzien in de informatiebehoefte, hebben TG Lining, Leicon en adviesbureau Ronnico samen met Acquire Publishing de handen ineen geslagen om een Platform Toegankelijkheid op te zetten. De eerste stap hierin wordt gezet met de lancering van een nieuwe website www.platformtoegankelijkheid.nl op de Infratech, die  van 11 tot en met 14 januari 2011 wordt gehouden in Ahoy Rotterdam.

Compensatiebeginsel


De verantwoordelijkheid voor de verstrekking van voorzieningen vanuit de Wmo ligt bij de gemeente. De gemeente legt verantwoording af aan haar inwoners over het gevoerde beleid en de uitvoering hiervan. Daarbij geldt het zogenoemd compensatiebeginsel. De gemeente moet voorzieningen treffen, zodat burgers met beperkingen zodanig gecompenseerd worden, dat zij een huishouden kunnen voeren, zich in en om de woning kunnen verplaatsen, zich lokaal kunnen verplaatsen en kunnen deelnemen aan het maatschappelijk verkeer.

Oproep aan leveranciers


Om een breed en informatief platform te kunnen bieden en een vliegende start te kunnen maken, roepen de vier partijen leveranciers van toegankelijkheidsproducten en/of diensten op om zich aan te melden voor het leveranciersregister en te komen met ideeën voor producten, nieuwsitems en projectbeschrijvingen. Het Platform Toegankelijkheid wil met uitgebreide projectbeschrijvingen en handige tips, inspiratie en praktische handvatten bieden bij het toegankelijk maken van de openbare ruimte, voor iedereen.


Lees in dit kader ook:

Optimale geleidelijnen winkelcentrum Alkmaar

Vernieuwde Mercatorplein rolstoelvriendelijk gemaakt