LED voor bestaande armaturen

vrijdag 27 mei 2011
timer 3 min
  Na REVOLED™ introduceert Indal nu ook RETROLED™. Met deze nieuwe led-technologie speelt Indal in op de toenemende vraag naar efficiënte oplossingen om in conventionele bestaande armaturen de lichtbron te vervangen door led-engines.
LED voor bestaande armaturen

LED voor bestaande armaturen

Na REVOLED™ introduceert Indal nu ook RETROLED™. Met deze nieuwe led-technologie speelt Indal in op de toenemende vraag naar efficiënte oplossingen om in conventionele bestaande armaturen de lichtbron te vervangen door led-engines.

Energiebesparing


Dankzij deze technologie kunnen gemeenten in bestaande of vervangingssituaties eenvoudig overstappen op Indal’s energiezuinige en betrouwbare led-technologie. Klanten kunnen kiezen voor een nieuw armatuur of voor een ombouw met. Een groot voordeel is de continuering van het gekozen armatuur in het straatbeeld met een energiebesparing tot 50procent (tot 85 procent in combinatie met dimmen).

Retro-look, retro-fit en retro-engineering


De naam RETROLED™ is gekozen vanwege drie eigenschappen, De eerste is ‘retro-look’,
zoals je dat wel vaker tegenkomt in bijvoorbeeld de mode, waarbij een trend uit het verleden weer terugkomt. Deze nieuwe technologie is ook ‘retro-fit’, een variant op ‘refit’, vanwege het omwisselen van de conventionele lichtbron naar led. Daarnaast is ook de term ‘retro- engineering’ van toepassing, omdat er een nieuwe technologie in een bestaand armatuur geïntegreerd is.

Invulling aan duurzaamheidsbeleid


Gemeenten hebben in de regel meerjarige programma’s voor de keuze van armaturen; het spreekt voor zich dat men deze niet voortijdig wil stoppen of omzetten om over te stappen op speciaal voor led ontworpen armaturen. Echter, tegelijkertijd is bekend dat gemeenten zoeken naar mogelijkheden om invulling te geven aan hun duurzaamheidsbeleid, bijvoorbeeld door een energie efficiëntie beleid. Dit moet op een verantwoorde manier worden gerealiseerd, waarbij de uitstekende kwaliteit van het huidige gekozen armatuur gehandhaafd blijft. Indal heeft led daarom geschikt gemaakt voor bestaande armaturen.

Ruim aanbod in armaturen, aantallen leds, stroomsterkten en optieken


Indal introduceert vijf armaturen: Arc, Circo, Disq, Libra en Logo. Later dit jaar volgen nog andere bekende Indal armaturen, zoals de Micenas, Ocean ExaCT en Harmony. De RETROLED™ armaturen hebben dezelfde diversiteit aan uitvoeringen en modellen als de Stela. Allen zijn leverbaar in diverse aantallen leds en kunnen naast de standaard stroomsterkte (350mA) ook op andere stroomsterkten bedreven worden (afhankelijk van het gewenste armatuur en project in 250mA, 500mA en 700mA). Voor de nieuwe armaturen is gekozen voor een standaard lichtkleur Neutral White, met name vanwege het lichtcomfort in combinatie met de lichttechnische prestatie.

Straat en plein


Er zijn verschillende optieken beschikbaar voor een straatsituatie (met een rechthoekige lichtverdeling) en voor een pleinsituatie (met een ronde symmetrische lichtverdeling). Binnen deze optieken zijn verschillende distributie patronen beschikbaar, waarmee een diversiteit aan weg profielen kan worden ingevuld. Hiermee biedt Indal op maat gesneden led-oplossingen, afgestemd op de wensen van de klant.
 

Terug naar het overzicht >>>