Losse stoeptegels melden met mobiel

donderdag 17 juni 2010
timer 2 min
BurgerConnect is een nieuw centraal platform dat snelle interactie tussen gemeente en burger mogelijk maakt, waaronder meldingen over de openbare ruimte. Zo kan een melding over een losse stoeptegel ter plekke met de mobiele telefoon worden gedaan en gekoppeld aan het systeem van de beheerder.
Losse stoeptegels melden met mobiel


Burger Connect


BurgerConnect is een nieuwe mobiele applicatie, die inspeelt op de vraag naar manieren om snelle interactie tussen gemeente en burger te realiseren. De applicatie biedt burgers de mogelijkheid om direct en persoonlijk in contact te treden met de gemeente, over zaken die hen bezighouden in de directe leefomgeving. Het is een centraal platform voor mobiele communicatie voor overheden en hun burgers.

Meldingen Openbare Ruimte


Een belangrijk doel van de applicatie is dat burgers meldingen kunnen doen bij de gemeente over de openbare ruimte, zoals een losse stoeptegel, rondslingerend huisvuil of kapotte straatverlichting. Na het kiezen van de juiste categorie bepaalt de applicatie meteen de juiste GPS-coördinaten. Eventueel kan een foto van de klacht over de openbare ruimte worden bijgevoegd. Met BurgerConnect gaat een gemeente op een moderne en directe wijze de interactieve dialoog met de burger aan. Meldingen komen per mail of gekoppeld aan het meldingen- of zaaksysteem binnen conform landelijk vast- gestelde StUF standaarden.

Mogelijkheden


BurgerConnect was oorspronkelijk een initiatief van de gemeenten Delft en Almere, maar is niet tot deze twee steden beperkt. Elke Nederlandse gemeente is aangesloten en kan via de applicatie reageren op de vraag, melding of klacht van de burger. In de app kunnen gebruikers ook zien welke meldingen eerder zijn gedaan en kunnen ze informatie opvragen bij de gemeente, bijvoorbeeld over het aanvragen van een vuilcontainer of het aanvragen van een verbouwingsvergunning.

De applicatie is momenteel alleen op de iPhone beschikbaar, maar ontwikkelaar appnormal BV wil BurgerConnect ook op andere smartphones beschikbaar stellen.

Downloaden:

BurgerConnect (gratis)