Louis Poulsen verlicht de Groninger binnenstad

dinsdag 24 april 2007
timer 2 min
Louis Poulsen verlicht de Groninger binnenstad De Groninger binnenstad is 'de huiskamer' van alle Stad-Groningers. Daar moet het extra gezellig zijn met de boel aan kant. En omdat die binnenstad natuurlijk ook een economisch trekpaard is, krijgt ze de nodige aandacht van het gemeentebestuur.
Louis Poulsen verlicht de Groninger binnenstad

\"\"

Louis Poulsen verlicht de Groninger binnenstad

De Groninger binnenstad is 'de huiskamer' van alle Stad-Groningers. Daar moet het extra gezellig zijn met de boel aan kant. En omdat die binnenstad natuurlijk ook een economisch trekpaard is, krijgt ze de nodige aandacht van het gemeentebestuur.

De Groningse huiskamer moet schoon, heel en veilig zijn, en aantrekkelijk om in te verblijven. Al jaren werkt er een ‘huiskamerteam’ van Milieudienst, Stadsbeheer en politie om de binnenstad aan deze uitgangspunten te houden. Ook overleggen het gemeentebestuur en de binnenstadsondernemers frequent over alles wat het centrum aangaat. Dit resulteerde ondermeer in de betiteling 'beste binnenstad van Nederland'. Ook de verlichting maakt deel uit van dat kwaliteitsstreven. Al jaren is de binnenstad voorzien van spandraadverlichting. Zo weinig mogelijk masten in de openbare ruimte. Minder staal past ook in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente. Kort geleden voltooiden de armaturen aan de spandraden hun economische levensduur. Bij de keus voor de vervanging is nauw samengewerkt tussen de stadsontwerpers en de beheerder van de openbare verlichting. De uiteindelijk keuze viel op het ICON-armatuur van Louis Poulsen. De gemeente had ook al andere Louis Poulsen-armaturen in gebruik en op het vlak van esthetiek en prijs/kwaliteitverhouding gaven de goede ervaringen ook hier de doorslag. Inmiddels zijn de eerste 160 ICON-armaturen aangebracht. In de komende jaren worden de overige exemplaren in de binnenstad vervangen.

Terug naar overzicht >>>